TO SU NOTORNE NEISTINE Vučić demantovao navode o kupovini Prve banke Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 13:11

"TO SU NOTORNE NEISTINE" Vučić demantovao navode o kupovini Prve banke Crne Gore

 Govoreći o mogućnosti uvođenja direktnog platnog prometa između Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je to važno pitanje i jedna od prepreka u razvoju biznisa i ekonomskih odnosa dve zemlje

 Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavo je danas da su neistiniti navodi da će Banka Poštanske štedionice kupiti Prvu banku iz Crne Gore.

- Kada je reč o kupovini Prve banke, koja je u vlasništvu Đukanovića, od strane Poštanske štedionice, reč >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je o notornoj neistini. To je i sama Poštanska štedionica, mislim, demantovala. Na takve neistine smo u Srbinji navikli - rekao je Vučić tokom zajedničke konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem.

.

- Ne bih da govorim o tome ko je za to krivac, ali samo želim da znate da je sa naše strane to potpuno čisto. Ovde je u pitanju nešto drugo. Najveći broj korespodentskih banaka u Crnoj Gori je iz Švajcarske i Nemačke, pa oni žele da sa tim rade. Kod nas to funkcioniše 15 godina sa BiH, gde je valuta za plaćanje konvertabilna marka. Po principu međunarodnog kliringa, tu nema problema - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.