TIH DVADESET MINUTA, NISAM BILA ŽIVA: Baka devojčice koja ide u OŠ Vladislav Ribnikar opisala horor koji su doživeli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 23:20

"TIH DVADESET MINUTA, NISAM BILA ŽIVA": Baka devojčice koja ide u OŠ "Vladislav Ribnikar" opisala horor koji su doživeli!

Roditelji su nakon pucnjave u panici tražili svoju decu, vrisci i plač su odzvanjali ulicom.

Minuti očaja su izgledali kao večnost, sve dok otac nije pronašao svoju ćerku i uverio se da je dobro.

Kosta K. (13) je u sredu ujutru sa očevim oružjem ušao u osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru koju je pohađao. On je upucao i ubio osmoro vršnjaka, kao i čuvara škole Dragana Vlahovića. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Moja unuka ide u peti razred u tu školu. Juče, kada se sve izdešavalo, još nismo znali šta se desilo, ni ko je pucao, ni ko je upucan, zet je skočio i odmah krenuo da trči. Mi živimo kod Kalenića, on je stigao za dva minuta. Trčao je kao bez duše ka školi. Tada je i moja ćerka počela panično da zove, jer njega nije uspela da dobije. Tih dvadeset minuta, nisam bila živa. Ćerka je u međuvremenu isto otišla do škole, a najgore od svega je što je i maloj bio ugašen telefon, da l' se detetu ispraznila baterija, ne znam. Zet je kroz onaj haos jurio oko škole, deca su vrištala, roditelji su vrištali, vladao je haos - počinje priču baka devojčice.

Majke i očevi nisu znali šta se dešava sa njihovom decom, kao ni da li su dobro.

- Kaže mi da su ga policajci jedva smirili da ne uleti u školu. Ćerka je u međuvremenu došla do njega i tu su dobili informacije šta se dogodilo. Nije prošlo mnogo, devojčica je uplakana dotrčala do njih, samo su klekli dole i plakali zagrljeni - prepričava baka koja je došla da oda počast stradalim đacima.

Devojčica je odmah ispričala roditeljima šta se dogodilo, kako kaže, od straha su se sakrili ispod klupa čim su čuli pucnje.

- Kako je rekla ona je par minuta pre napada prošla pored učionica gde je dečak pucao. Učiteljica na čijem je času bila je brzo reagovala i sva deca iz njenog razreda su na vreme izašla napolje, na neki drugi izlaz, pa su tu sačekali. Čuli su pucnje i posakrivali se ispod klupa. Pričala nam je da je viđala tu decu na odmorima, da su joj delovali normalno i veselo - priča potresena baka.

Ona dodaje da su roditelji devojčice u strahu, kao i da razmišljaju da dete prebace u drugu školu.

Podsetimo, Kosta K. je juče ujutru ušao u školu sa očevim pištoljem, prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenice, pa se uputio u kabinet istorije. Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. Prema zvaničnim informacijama MUP-a ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.