TEŽAK INCIDENT U VATIKANU: Muškarac uleteo u muzej i rušio svete statue, osoblje sprečilo katastrofu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2022, 19:08

TEŽAK INCIDENT U VATIKANU: Muškarac uleteo u muzej i rušio svete statue, osoblje sprečilo katastrofu

Potom je stigla policija koja ga je uhapsila

Muškarac je danas srušio dve drevne rimske biste u vatikanskim muzejima, nanevši im umerenu štetu pre nego što ga je osoblje zaustavilo i policija uhapsila, rekao je izvor iz muzeja. Istraga je u toku, a koliko je poznato čovek je imao oko 50 godina i čudno se ponašao, prenosi Rojters.

Navodi se da je on oborio dve biste sa njihovih postolja u sali muzeja Kjaramonti, u kojoj se nalazi više od 1.000 komada, i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedna je od najvažnijih kolekcija rimskih portretnih bista. Dodaje se da je osoblje muzeja ubrzo obuzdalo čoveka, a vatikanska policija je stigla nekoliko minuta kasnije i uhapsila ga.

Man topples ancient Roman busts in Vatican museums, arrested by police. https://t.co/vtOJg4oaEU pic.twitter.com/1SWMKrdMxi

— Philip Pullella (@PhilipPullella) October 5, 2022

Biste su oštećene, ali ne ozbiljno, rekao je izvor, dodajući da su već odvezene u muzejsku restauratorsku laboratoriju na popravku. Rojters ističe da se na slikama, koje su snimili posetioci i objavili na društvenim mrežama, vide dve slomljene biste kako leže na mermernom podu.

Mais qu'est il donc passé dans la tête de ce monsieur au comportement étrange qui a renversé 2 bustes romains au musée du Vatican avant de se faire arrêté par la sécurité?

Heureusement les dégâts sont réparables et les buste ssont dejà en restauration... 😕

Source :Reuters. pic.twitter.com/t1Ipzhs51Y

— Lucius Gellius Publicola 🏺🪔 (@Lucius_Gellius) October 5, 2022

Podseća se da se najozloglašeniji napad na umetnička dela u Vatikanu dogodio 1972. godine, kada je izvesni Mađar preskočio bočni oltar u bazilici Svetog Petra i čekićem udarao Mikelanđelovu statuu Pietu i tada joj je oštetio levu ruku i otkinuo nos i veo, a otada se ovo renesansno remek-delo nalazi iza neprobojnog stakla.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ČUDNO SE PONAŠAO Muškarac oštetio rimske biste u vatikanskom muzeju, osoblje ga OBUZDALO, potom je uhapšen

Izvor: Blic, 06.Okt.2022, 00:05

Muškarac je danas srušio dve drevne rimske biste u vatikanskim muzejima, nanevši im umerenu štetu pre nego što ga je osoblje zaustavilo i policija uhapsila, rekao je izvor iz muzeja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.