TETOVIRANJE UŽIVO: Hrabra Sanja pod iglama samo za čitaoce i gledaoce TELEGRAFA! (LIVE STREAM)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TETOVIRANJE UŽIVO: Hrabra Sanja pod iglama samo za čitaoce i gledaoce TELEGRAFA! (LIVE STREAM)

Hrabra Beograđanka Sanja Stojanovski odlučila je da se istetovira, i to pred očima čitalaca i gledalaca Telegrafa. Ona će istetovirati latinsku izreku "Ili ću naći put, ili ću ga stvoriti", ali na španskom jeziku, pa će na Sanjinoj podlaktici pisati "Voy a encontrar una namera, o la creare".

Ona za Telegraf kaže da se ne plaši tetoviranja već da je, naprotiv, uzbuđena.

- Nije mi žao što to radim tek sad, jer sam sad dovoljno zrela da znam da to želim. Ova tetovaža >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je moj moto kojim se vodim u životu, sigurno se neću pokajati zbog nje. Imam u planu još jednu tetovažu, ali to kad dođe vreme - kaže Sanja Stojanovski.

Sanja će ovu izreku istetovirati na Belgrade Tatoo konvencija, a tatu majstor Borko iz Tatu studija "Mjolnir" iz Novog Sada ispričao je za naš portal da ova konvencija služi više da bi se promovisali nego da bi zaradili.

- Mi smo već svi napravili dogovor sa mušterijama i modelima za takmičenje, pa unapred znamo šta radimo. Danas je takmičenje u kategoriji black and gray. Ja tetoviram na modelu jednu erotičnu sliku devojke u crno sivoj boji - priča on.

Foto: Telegraf

On objašnjava da je bitno da model bude opušten, kako bi se lakše tetoviralo:

- Ljude pod dejstvom alkohola uglavnom odbijam. Ako je neko nesiguran, onda razgovaramo sa njim da vidimo da li je svestan toga da će nositi tetovažu ceo život.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima mušterije imaju svakakve zahteve.

- Uglavnom se ne mešamo u njihove odluke. Jedna devojka je, na primer, tražila da joj se iznad polnog organa istetovira: "Pokloni se i počni!" - rekao je Borko i dodao da je danas bolja svest ljudi o tetoviranju, kao i da od ovog posla može da se živi:

- Pre je to bilo povezivano sa kriminalcima i narkomanima, danas više ne. Inače, od ovog posla može lepo da se živi ako se ulaže u njega. Ja imam četvoro dece, izdržavam porodicu i plaćam račune. Ne žalim se. Glavni problem je taj što zakon nije uredio tetoviranje, pa salone moramo otvaramo kao udruženja ili klubove.

Foto: Telegraf

Organizatot ove konvencije Vladimir Petrović, navodi za naš portal da je ovo treća sezona ove manifestacije.

- Postoje dve konvencije, jedna u Novom Sadu a druga u Beogradu. Konvencija okuplja najbolje tatu majstore iz Srbije ali i iz sveta. Da bi predstavili svoj rad dolazi mnogo stranaca. Na ovoj konvenciji imamo gosta iz Španije koji dolazi samo kod nas i izlaže u Atlanti - navodi Petrović.

Foto: Telegraf

I on dodaje da tetoviranje nije uređeno zakonom, ali da se poslednjih godina intezivno radi na tome da se prizna njihova delatnost, kako bi lakše poslovali.

Foto: Telegraf

Pored Sanje, yatekli smo i jednu Mariju kako se tetovira. Prva tetovaža - zmaj, na njenom telu osvanula je 2004. godine i ne planira da stane.

- Nemam ništa ni protiv tetoviranja lica. Jedino nikad ne bih kukasti krst na sred tela istetovirali - rekla je Marija za naš portal.

A kako nastaje Sanjina tetovaža gledajte UŽIVO na Telegrafu! 

Belgrade Tatoo konvencija, u okviru koje će nastati i Sanjina tetovaža, festival je tatoo umetnosti koji počinje danas i traje do 22. maja u  SC Sinđelić.

Foto: Telegraf

Ovaj događaj okupiće sve ljubitelje tetovaža koji žele da doprinesu razvijanju tattoo umetnosti u Srbiji. 

Inače, škola za tetoviranje postoji samo u  Nemačkoj i Americi. U Srbiji je to na bazi šegrtovanja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.