TEŠKO RAZBOJNIŠTVO KOD RESNIKA: Pokradena kompleta kontaktna mreža, vozovi ne saobraćaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKO RAZBOJNIŠTVO KOD RESNIKA: Pokradena kompleta kontaktna mreža, vozovi ne saobraćaju!

Prema prvim procenama šteta iznosi oko 10.000 evra

Inrastruktura železnice Srbije a.d. saopštila je da je rano jutros, tri sata posle ponoći, na pruzi Resnik - Batajnica - Ostružnica, a između Ostružnice i Surčina, ukradena kompletna kontaktna mreža, u dužini od oko 600 metara.

Odmah po konstatovanju pada napona na ovom delu pruge, stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. izašle su na lice mesta i utvrdile da nedostaje kompletan vozni vod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (noseće uže, vešaljke i kontaktni provodnik), od stuba broj 72 do 81.

i preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se do sutra, 18. marta ovaj deo pruge osposobio i vratio u funkciju.

Podneta je krivična prijava protiv NN lica.

Podseća se da su samo pre tri dana radnici preduzeća „Geosonda Beograd“, na deonici Resnik - Bela Reka, gde se trenutno odvijaju radovi na remontu barske pruge, pronašli beživotno telo mladića, stradalog od strujnog udara.

Tom prilikom pronađene su i zakačene makaze za sečenje na kontaktnoj mreži, što je dokaz njegove jasne namere za pokušaj krađe.

Ovim putem „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. upućuje APEL stanovništvu, da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti visokonaponskim vodovima (napon jačine 25 000 V) na železničkoj infrastrukturi!

Upozoravamo da sva otuđenja na železničkoj infrastrukturi dovode do ugrožavanja ne samo lične nego i opšte bezbednosti!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.