TEŠKO RANJEN POZNATI ADVOKAT! Napadači iz belog auta otvorili vatru, OSVETA PODZEMLJA?!(VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKO RANJEN POZNATI ADVOKAT! Napadači iz belog auta otvorili vatru, OSVETA PODZEMLJA?!(VIDEO)

Drama u Nemačkom gradu.

Holandski advokat je teško ranjen iz vatrenog oružja u, kako se veruje, ciljanom napadu u nemačkom gradu Gronau, gde živi, saopštile su danas nemačke vlasti i holandsko udruženje advokata.

Na 43-ogodišnju žrtvu je pucano jutros, a napadači su otvorili vatru iz belog automobila s holandskim tablicama, rečeno je iz tužilaštva u Minsteru.

Tužilac Martin Bocenhart je rekao da nema informacija o stanju napadnutog Holanđanina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da je on posle napada mogao da razgovara s policijom.

Bocenhart nije želeo da komentariše navode holandskih medija da je napadnuti čovek advokat, ali je rekao da "postoje indicije da je muškarac iz Gronaua bio ciljana meta".

Drive-by #shooting in #Gronau, #Germany targets #Dutch #lawyer. #Police in both countries have launched a #manhunt for the vehicle. The lawyer - Philippe Schol from Enschede - is seriously injured but apparently stable.https://t.co/i8omHcVJRU

— Saskia Steinhorst (@scruffy65) November 6, 2019

Advokatsko udruženje Holandski advokatski red je na Tviteru navelo da je šokirano pokušajem ubistva i žrtvu identifikovalo kao advokata Filipa Šola.

Šol je drugi holandski advokat koji je u poslednje vreme bio meta ubica.

Advokat Dirk Virsum, koji je zastupao ključnog svedoka u velikom suđenju pripadnicima holandskog organizovanog kriminala, u septembru je ubijen u blizini svoje kuće u Amsterdamu. To ubistvo je izazvalo bes javnosti i dovelo do poziva na snažniji obračun s nasilnim kriminalnim bandama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.