TEŠKA SITUACIJA U PRIBOJU: U bolnici hospitalizovano 47 pacijenata, četvoro na respiratoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:51

TEŠKA SITUACIJA U PRIBOJU: U bolnici hospitalizovano 47 pacijenata, četvoro na respiratoru

Sva četiri respiratora su u radu non - stop.

U Opštoj bolnici u Priboju trenutno se nalazi 47 ležećih pacijenata u izolacionim blokovima, u protekla 24 sata napisano je 15 uputa za bolničko lečenje, od kojih je primljeno osam, a preostalih sedmoro je vraćeno na kućno lečenje.

- Sva četiri respiratora su u radu non - stop, a na kovid odeljenjima su uglavnom smešteni pacijenti starije starosne dobi. Većinom su to muškarci krupnije građe. Osim pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su intubirani, imamo prilačan broj pacijenata koji su na kiseoniku kako invazivnom tako i neinvazivnom, ali i pacijenata za koje bi voleli da su u boljem stanju - kazao je dr Predrag Terzić, direktor biolnice u Priboju.

On je naglasio da što se tiče opreme u bolnici ima svega, ali da postoje neke stvari koje se i do 10 puta više troše nego u prvom piku epidemije. Naročito se to odnosi na opremu za jednokratnu upotrebu iz lične zaštitne opreme zdravstvenih radnika.

- Akutno gorući problem jesu skafanderi kojih imamo, ali nam uvek trebaju, naročito platneni koji mogu da se peru, otkuvavaju i sterilišu, kao i epidemiološke maske. Unajavi je da ćemo i to dobiti u toku današnjeg dana ili eventualno sutra - rekao je direktor bolnice dr Terzić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U pribojskoj bolnici 47 pacijenata

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jul.2020

PRIBOJ – U Opštoj bolnici u Priboju trenutno je u izolacionim blokovima smešteno 47 pacijenata, rekao je za Glas zapadne Srbije direktor bolnice dr Predrag Terzić. On je dodao da je u toku prethodna 24 sata napisano 15 uputa za bolničko lečenje, od kojih je primljeno osam, dok je sedmoro vraćeno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.