TEŠKA AVIONSKA NESREĆA! Ima poginulih, avion se srušio odmah nakon poletanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 23:59

TEŠKA AVIONSKA NESREĆA! Ima poginulih, avion se srušio odmah nakon poletanja

Hitne službe stigle na mesto pada aviona

Komercijalni avion srušio se u Južnom Sudanu, danas, nedugo nakon poletanja iz države Jonglej, dok se kretao ka glavnom gradu Džubi.

"Anadolija" je citirala direktora međunarodnog aerodroma u Džubi Kor Kojoa koji je rekao: "Plašimo se da ima mnogo poginulih u avionskoj nesreći u Južnom Sudanu".

- Komercijalni avion srušio se u državi Jonglej - rekao je Kojo, napominjući da se kretao ka glavnom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džubi.

#BREAKING Several feared dead in plane crash in South Sudan, says director of Juba International Airport

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 2, 2021

Istakao je da se avion srušio ubrzo nakon poletanja, napominjući da na mestu nesreće nema dostupne komunikacione mreže i da brojanje žrtava još uvek nije moguće.

Agencija je istakla da je ovo druga nesreća koja se desila stranoj aviokompaniji u Južnom Sudanu, napominjući da se jedna nesreća dogodila 2017. godine kada je došlo do sudara aviona tokom sletanja, ali bez žrtava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.