TERORISTI POTVRĐENA DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo odbilo žalbu, umreće u zatvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 23:29

TERORISTI POTVRĐENA DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo odbilo žalbu, umreće u zatvoru

Iz tužilaštva je danas saopšteno da je žalba odbijena.

Karlosu Šakalu, levičarskom teroristi koji je sedamdesetih i osamdesetih izvršio niz terorističkih napada širom sveta, danas je u Parizu potvrđena jedna od doživotnih kazni.

Šakal je osuđen 2017. na doživotnu kaznu zbog napada granatom 1974. na prodavnicu na Šanzelizeu, kada su dve osobe stradale a 36 povređeno.

U žalbenom postupku koji je počeo u sredu Šakalova obrana nije tražila odbacivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krivice, nego samo smanjenje zatvorske kazne, nakon što je najviši francuski sud odbacio prošlu presudu zbog tehničkih pitanja i vratio postupak nižem sudu.

Karlos, čije je pravo ime Ilič Ramirez Sančez, rođen je u Venecueli, sada ima 71 godinu i već služi dve doživotne kazne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.