TERORISTA PROMENIO LIČNI OPIS: Mevlid Jašarević obrijao bradu!

Izvor: Kurir, 03.Okt.2013, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTA PROMENIO LIČNI OPIS: Mevlid Jašarević obrijao bradu!

Promena ne bi bila ni najmanje čudna da Jašarević nije pripadnik vehabijskog pokreta u kojem je izrazito duga brada jedan od najupečatljivijih simbola za prepoznavanje

SARAJEVO - Novopazarac Mevlid Jašarević, kome je u Bosni i Hercegovini obnovljeno suđenje po optužnici za terorizam zbog napada na ambasadu SAD u Sarajevu, obrijao je bradu, što je javnosti protumačeno da želi da napusti taj pokret.

Takva promena ličnog opisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ne bi bila ni najmanje čudna da Jašarević nije pripadnik vehabijskog pokreta u kojem je izrazito duga brada jedan od najupečatljivijih simbola za prepoznavanje među braćom .

Specifična brada je, naime, simbol koji pripadnike tog radikalnog islamističkog pokreta razlikuje od ostalih. Zbog toga, nagla promena izgleda među onima koji su poslednjih dana imali priliku da ga vide u Pritvorskoj jedinici Suda Bosne i Hercegovine, odakle prati svoje obnovljeno suđenje, protumačena je kao Jašarevićev izlazak iz vehabijske zajednice.

To će, kako se navodi, verovatno, obradovati članove njegove porodice koji se ne slažu s Mevlidovim načinom praktikovanja vere i koji su ga zbog toga javno osudili".

Inače, prvostepenom presudom Suda BiH Jašarević je osuđen za terorizam na 18 godina zatvora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Jašarević napušta vehabije?

Izvor: B92, 03.Okt.2013

Sarajevo -- Novopazarac Mevlid Jašarević, kome je u BiH obnovljeno suđenje po optužnici za terorizam zbog napada na ambasadu SAD u Sarajevu, obrijao je bradu...U javnosti je to protumačeno kao da on želi da napusti taj pokret, piše sarajevski "Dnevni avaz"...List navodi da takva promena ličnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.