TEMPERATURE ĆE IĆI I DO -35: Ledena oluja ne prestaje da odnosi žrtve, građani bez struje i grejanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2021, 23:32

TEMPERATURE ĆE IĆI I DO -35: Ledena oluja ne prestaje da odnosi žrtve, građani bez struje i grejanja

Milioni Teksašana već treći dan su bez struje i grejanja zbog ledene oluje koja je usmrtila najmanje 21 osobu, dok izutetno nepovoljni vremenski uslovi danima parališu najveću državu u SAD i okolne regije.

Oko 2,7 miliona domaćinstava ostalo je bez struje, prema podacima Saveta za snabdevanje strujom u Teksasu (ERCOT), zadruzi koja je odgovorna za 90 odsto električne energije, a koja je pod sve većom kritikom zbog masovnih kvarova na električnoj mreži.

Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meteorološka služba saopštila je da će snežne padavine u severnom Teksasu verovatno prestati oko podneva, iako je zadržala na snazi zimsko upozorenje na oluju do 20 sati i upozorila da će izuzetno niske temperature potrajati još danima.

Štaviše, niske temperature sa snegom i ledenom kišom pomeraju se ka istoku, pa se u delovima Teksasa, donjeg toka Misisipija, Virdžinije i Severne Karoline do večeras očekuje velika količina leda.

Oluja je usmrtila najmanje 21 osobu u četiri države, a meteorološka služba je predvidela da će temperature u delovima centralnog i južnog dela Sjedinjenih Država ostati na 20 do 35 stepeni ispod proseka nekoliko dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

LEDENA OLUJA PARALISALA AMERIKU Milioni Teksašana bez struje, 21 osoba umrla

Izvor: Blic, 18.Feb.2021, 00:14

Milioni Teksašana već treći dan su bez struje i grejanja zbog ledene oluje koja je usmrtila najmanje 21 osobu, dok izuzetno nepovoljni vremenski uslovi danima parališu najveću državu u SAD i okolne regije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.