Izvor: B92, 13.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEMA DNEVNIKA: ISKLJUCENJA STRUJE

'Elektroprivreda Srbije' nastavlja akciju iskljucenja struje potrosacima koji mesecima nisu placali racune, a pri tom nisu iskoristili mogucnost da svoj dug umanje otpisom kamata. Novinar Radija B92 bio je u ponedeljak na terenu sa ekipom elektromontera angazovanih na ovom poslu. Predstavnik EPS zaduzen za iskljucenja na opstini Cukarica Slavko Kupresanin u izjavi za B92 priznaje da je ovo podrucje nekada prednjacilo po broju privilegovanih neredovnih platisa, cijim vilama monteri nisu mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pridju. Sada je situacija znatno bolja, sto nije slucaj s nekim seoskim domacinstvima, koja duguju i preko 200.000 dinara, kaze Kupresanin. 'Vecina tih potrosaca sklopila je s nama sporazum, ali jedan veci deo potrosaca tu mogucnost nije iskoristio, na nasem podrucju negde preko 100 potrosaca koji duguju preko 50.000. Posebno su za nas interesantni i karakteristicni potrosaci sa teritorija ovih seoskih podrucja, s dugovanjima i preko 200.000. Mi smo i ranije primenjivali potpisivanje sporazuma o placanju u ratama i to cemo i dalje da cinimo. Akcija koja je trajala sa otpisom dela kamate, to je zavrseno s 31. julom. Mi nastavljamo s potrosacima da potpisujemo sporazum o placanju u ratama, s tim da deo duga izmire odmah, a i dalje mogucnost da se plati u nekoliko rata, s tim sto smo tu daleko ostriji kada su u pitanju poslovni prostori i privatne firme', rekao je Kupresanin.

Izuzetno je zanimljiv slucaj Dragise Nikolica, vlasnika jedne od beogradskih stamparija, a koji je poznat po stampanju sabranih dela Mire Markovic. Njega je ekipa EPS posetila s namerom da mu isece struju zbog duga od oko 30.000 dinara. Pred vilom, koju cuva obezbedjenje smesteno u specijalnoj kucici, ekipu je docekao portir ljut sto su elektromonteri dosli u pratnji novinara. Posle neprijatnih ubedjivanja ekipa je napustila teren sa obecanjem da ce se vratiti kada proveri da li su tacni navodi Nikolica da je on vec platio struju. Dragisa Nikolic izjavio je za B92 da nikome ne duguje nista. Medjutim, terminal u Cukarickoj distribuciji je pokazao da su elektromonteri s pravom otisli da iseku struju Nikolicu. Nikolic je poznat elektromonterima sa Cukarice i po slucaju kada su morali da izmeste kompletan visokonaponski vod kako bi doticni mogao da podigne svoju poslovnu gradjevinu nebu pod oblake, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.