Izvor: B92, 11.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEMA B92: DOS

Na proteklog vikenda ponovljenim lokalnim izborima u Odzacima, u Vojvodini, 3 odbornicka mandata osvojila je Demokratska stranka Srbije, a 2 Socijalisticka partija Srbije. Na ovim izborima DSS i DOS nastupile su odvojeno, pri cemu je predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica dao podrsku svojoj stranci. "Ovo je jedan od slucajeva gde je DSS zelela da oproba svoju snagu, a rezultati su samo odraz nase popularnosti u poslednjih nekoliko meseci", kaze za B92 portparol stranke Milorad Jovanovic. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Ovo je bio jedan lokalni test raspolozenja u birackom telu i to nista nije menjalo u odnosu snaga i u odnosu na DOS. Mi sa DOS imamo strateske ciljeve i dok god ne postignemo strateske ciljeve mi cemo ostati u DOS. Na lokalnim izborima koji ne remete nase strateske ciljeve izlazicemo samostalno, ne samo mi, nego i druge stranke. Cilj svake stranke je da samostalno osvoji vlast, pa tako i nas", rekao je Jovanovic.

I visoki funkcioner DOS i Demokratske stranke Cedomir Jovanovic kaze da je simbol jedinstva vladajuce koalicije politika koju vodi na resavanju drzavnih pitanja, "U samostalnom izlasku DSS na lokalne izbore u Odzacima nema niceg spektakularnog", ocenjuje Cedomir Jovanovic. "Mi smo bili upoznati s tom cinjenicom ranije i pruzamo punu slobodu lokalnoj samouptavi, desavalo se i ranije da pojedine stranke idu samostalno i tu nema niceg zabrinjavajuceg za nas", ocenio je Jovanovic.

Predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic smatra da je mozda preuranjeno na primeru izbora u Odzacima izvoditi odredjene zakljucke, ali istovremeno predvidja i promene u okviru vladajuce koalicije. "To je suvise mali primerak da bih mogao da zakljucujem i da kazem da je to politicki zakret, ali mogu da kazem da ce ove godine politickih zakreta biti. Necu da kazem da ce se DOS raspasti, ali ce se sigurno destiti prosejavanje DOS", kaze Covic.

Ova opstina vazila kao "uporiste" socijalista, a poznata je i po tome sto su odatle oba poslanika SPS u Skupstini Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.