TELO NAVALJNOG PREDATO MAJCI: Da li će ruske vlasti dozvoliti PORODICI DA GA SAHRANE PO SVOJIM OBIČAJIMA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 18:30

TELO NAVALJNOG PREDATO MAJCI: Da li će ruske vlasti dozvoliti PORODICI DA GA SAHRANE PO SVOJIM OBIČAJIMA?

Smrt Navaljnog izazvala pravu buru u svetskoj javnosti.

Telo preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.

Ona je navela da će datum sahrane biti naknadno određen.

-Ne znamo da li će vlasti da se mešaju u sprovođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtevu sa nama - navela je Jarmiš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na platformi X (Tviter).

Тело Алексея отдали матери. Спасибо большое всем, кто требовал этого вместе с нами.

Пока Людмила Ивановна в Салехарде. Похороны еще впереди. Мы не знаем, будет ли власть мешать провести их так, как этого хочет семья и как того заслуживает Алексей. Мы будем сообщать информацию по…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 24, 2024

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gde je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane. 

 Jarmiš je u petak izjavila da je njegovoj majci rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gde je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.