Izvor: B92, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'TELEKOM' U STRAJKU OD 18. SEPTEMBRA?

Sindikat 'Telekoma Srbija' najavio je da ce 18. septembra stupiti u strajk zbog nespremnosti Vlade Srbije da ispuni njihove zahteve. Kako je u izjavi za B92 rekao predsednik Sindikata 'Telekoma' Zoran Mrvaljevic, oni traze smene direktora direkcija i direktora radnih jedinica i isplatu zarada radnicima u skladu s Kolektivnim ugovorom. Mrvaljevic je dodao da je jedan od zahteva Sindikata i hitna revizija ugovora o prodaji dela akcija 'Telekoma'. 'Zelimo da odbarnimo nasu kompaniju, da skrenemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paznju, da ih opomenemo da otkoce rad kompanije &Telekom'. Kada to uradimo i kada nasa kompanija stane na noge, onda cemo razgovarati o nasim zaradama. Nasa kompanija ima prihod od 70 miliona maraka mesecno, a izgleda da taj prihod sluzi za krpljenje nekih rupa u Srbiji. Nasi radnici zive prakticno u bedi jer imaju nesto preko 200 maraka mesecno', kaze Mrvaljevic za B92.

Republicki ministar saobracaja i telekomunikacija Marija Raseta Vukosavljevic nije zelela da za B92 komentarise najavu strajka Sindikata 'Telekoma' uz obrazlozenje da nije upoznata s njihovim zahtevima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.