TEK SMO POČELI Netanjahu uputio OŠTRU poruku neprijateljima Izraela Shvatiće da je to bila strašna greška!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 22:02

"TEK SMO POČELI" Netanjahu uputio OŠTRU poruku neprijateljima Izraela "Shvatiće da je to bila strašna greška!"

Premijer je otkrio da SAD podržavaju Izrael na "svaki način".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se naciji povodom situacije u toj zemlji i pozvao opozicione lidere da odmah formiraju vladu nacionalnog jedinstva, prenosi Sky News.

- Konačna akcija je učvršćivanje jedinstva u zemlji. Sada smo svi ujedinjeni -  rekao je on.

Netanjahu je dodao da se određeni broj palestinskih naoružanih napadača i dalje nalazi u zemlji i optužio ih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ih za ubijanje dece.

On je upozorio da udari na Hamas u Gazi "tek počinju".

- Stvar koja je najvažnija je da ostanete mirni. Znam da svi želimo rezultate upravo ovde, odmah, ali biće potrebno neko vreme. Obećavam građanima, na kraju rata naši neprijatelji će znati da je bila strašna greška napasti Izrael - rekao je on.

- Svako mesto na kome Hamas deluje pretvoriće se u ruševine. Ovo se već dešava i dešavaće se i dalje - dodao je Netanjahu.

On je poručio naciji da SAD podržavaju Izrael na "svaki način" i da "neprijatelji Izraela razumeju šta to znači".

"Svi naši neprijatelji će znati da je bila užasna greška napasti Izrael. Ono što ćemo uraditi u narednih nekoliko dana odjekivaće generacijama", dodaje on.

On je naveo da zločini koje je počinio Hamas nisu viđeni još od Islamske države.

- Uvek smo znali šta je Hamas. Sada i svet zna. Hamas je ISIS - rekao je Netanijahu.

Istakao je da postoji pet glavnih tema kojima će se baviti u narednom periodu: "poraz terorista koji su još u Izraelu; priprema masovne ofanzivne operacije u Gazi; čuvanje mira na drugim frontovima; nastavak prikupljanja međunarodne podrške za operaciju i ujedinjenje zemlje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.