TEHERAN UZVRAĆA UDARAC DEMONSTRANTIMA: Organizovani provladini masovni protesti širom Islamske republike

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022, 21:26

TEHERAN UZVRAĆA UDARAC DEMONSTRANTIMA: Organizovani provladini masovni protesti širom Islamske republike

Oglasio se Raisi

Provladine demonstracije u Iranu danas pokazuju moć Islamske republike, rekao je predsednik Ebrahim Raisi, nakon višednevnih nemira zbog smrti žene koju je pritvorila policija za moral.

- Prisustvo naroda na marševima danas predstavlja moć i čast Islamske republike - rekao je Raisi na televiziji uživo nakon povratka iz Njujorka gde je prisustvovao Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prenosi Rojters. Demonstracije u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iranskih gradova organizovala je država kako bi se suprotstavila antivladinim nemirima.

Britanska agencija je istakla da su provladini demonstranti pozivali na pogubljenje ljudi koji protestuju protiv režima, nakon što je jedna 22-godišnja devojku umrla od posledica mučenja takozvane policije za moral.

Broj mrtvih u sukobima policije i demonstranata na sve nasilnijim protestima širom Irana mogao bi dostići 26, navela je iranska državna televizija, a preneo AP. Video-snimci na društvenim mrežama, pored ostalog, prikazuju demonstrante u Teheranu kako pale policijske automobile i sukobljavaju se sa policajcima.

BONUS VIDEO: Rusko i američko oklopno vozilo u okršaju na frontu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.