TAZ: “Znanje je najvredniji resurs 21. veka, učinite nešto povodom toga!”

Izvor: Blic, 10.Maj.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAZ: “Znanje je najvredniji resurs 21. veka, učinite nešto povodom toga!”

Ove nedelje sve zainteresovane u Beogradu očekuju tri jednodnevna specijalistička seminara TAZ regionalne organizacije za edukaciju i naučna istraživanja iz ekonomskih i pravnih nauka.

Interaktivanim pristupom polaznicima Seminara je omogućeno da dobiju odgovore na konkretna pitanja i rešenja za aktuelne probleme sa kojima se susreću u praksi. Savremeni trendovi nameću potrebu da se kontinuirano ulaže u znanje i usavršavanje zaposlenih i sticanje novih veština. TAZ je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tu da Vam pomogne u tome.

Seminar "Računovodstvo i revizija” se održava u utorak, 11. maja.

Predavači na Seminaru su Nenad Urošević, ispred Grupe za računovodstvo i reviziju Ministarstva finansija Republike Srbije i mr Milivoje Cvetanović ovlaščeni revizor i član komisije Komore ovlascenih revizora za polaganje ispita za stručna zvanja ovlasceni revizor.

Seminar se bavi temama kao što su aktuelne izmene u propisima o računovodstvu i reviziji, Zakon o računovodstvu i reviziji i podzakonski propisi - sadržaj najznačajnijih normi, primena Međunarodnih računovodstvenih standarda u Srbiji i nezavisna revizija finansijskih izveštaja u Srbiji - dometi i ograničenja.

Narednog dana, u sredu, 12. maja, se održava Seminar "Menica i Garancija”. Prvi deo seminara posvećen je predavanju prof. dr Jelene Kozomore sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i bavi se temom Garancije kao instrumenta obezbeđenja potraživanja.

O Menici kao instrument obezbeđenja potraživanja govoriti mr Ivana Bučkić, portfolio menadžer, Vojvođanska banke AD - NBG grupa. Cilj seminara je edukacija pravnika, ekonomista i drugih zaposlenih na kreditnim, komercijalnim, finansijskim i pravnim poslovima koji primenjuju ili će primenjivati instrumente obezbeđenja potraživanja u svom radu ili kontrolišu poslove vezene za instrumente obezbeđenja potraživanja.

Seminar "Javne nabavke” se održava u petak, 14. maja i obrađuje izuzetno aktuelnu temu javnih nabavki: osnove zakonske i podzakonske regulative, vrste i osobenosti postupaka javnih nabavki, postupke zaštite prava.

Predavanje održava Dragana Stanković Nikolić, sertifikovani predavač koji vrši jedinstveni program obuke službenika za javne nabavke po rešenju Ministarstva finasija Srbije.

Ovaj seminar ima za cilj osposobljavanje predstavnika naručioca da u praksi efikasnije sprovode postupke javnih nabavki u skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom, kao i osposobljavanje predstavnika ponuđača da blagovremeno i na pravi način zaštite svoja prava u postupcima javnih nabavki. Odgovorima na pitanja, predavač će ponuditi konkretna rešenja za probleme sa kojima se u praksi sreću polaznici Seminara.

TAZ

TAZ je regionalna organizacija koja putem seminara i konsultantskih usluga svojim klijentima pruža mogućnost da poboljšaju svoje poslovanje koristeći se znanjem i iskustvom domaćih i inostranih ekspertskih timova.

TAZ nastoji da doprinese uspešnoj modernizaciji poslovanja, vladavini prava i razvoju tržišne privrede i pripremi svoje klijente za učešće na tržištima u regionu i Evropskoj Uniji, omogućavajući im visok nivo poslovne konkurentnosti.

Od osnivanja 1989. godine, TAZ je prepoznatljiv po najkvalitetnijoj usluzi o čemu svedoči više od osam hiljada zadovoljnih domaćih i inostranih klijenata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.