TARZAN JE ZA NAS POLIGLOTA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TARZAN JE ZA NAS POLIGLOTA

Sedmogodišnji sin mog brata pošao je u prvi razred osnovne škole. Izuzetno je bistar dečak, a strani jezici mu baš idu od ruke. Pogotovo engleski. Ipak, iako je vrlo talentovan, meni ni u snu na pamet ne bi palo da ga zaposlim da radi kao službenik u nekoj opštini. Prosto, smatram da nije dorastao tom zadatku i bez obzira na to što odlično barata engleskim izrazima, ne može da komunicira sa strancima. Imamo mi mnogo stručnijih ljudi. Zar ne?

E pa nije tako. To pokazuje najnovije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istraživanje Kurira, koje jasno otkriva da zaposleni u našim opštinama ne znaju da beknu reč engleskog. Za njih je i Tarzan poliglota. Kada smo ih pozvali i na engleskom rekli da smo strani investitori koji žele da ulože novac, oni su nam zalupili slušalicu.

Poznato je da u Srbiji ima više od milion nezaposlenih, a među njima, čak 20.000 osoba s fakultetskom diplomom. Većina njih zna i po nekoliko stranih jezika. Ali ko još mari za to. Bitno je da su posao preko veze dobili nečija polupismena braća, sestre, tetke, teče, šurnjaje, zaove...

Gospodo opštinske glavešine, zar vas nije sramota što zapošljavate nestručne bilmeze bez grama mozga i trunke znanja? Kada bismo zašli po osnovnim školama, shvatili bismo da 90 odsto đaka zna više od njih. Zar vas nije stid što gomila mladih ljudi sedi kući i čeka kao zapeta puška da ih neko angažuje? Siguran sam da će oni biti tu još samo malo, a onda će spakovati kofere i otići iz ove zemlje tamo gde će neko znati da ceni njihove kvalitete.

Znam da vas nimalo nije stid. Lakše je da kažete svom rođaku da nauči nekoliko fraza na engleskom, a vi ćete biti ponosni na njega kad ne spusti slušalicu stranom investitoru. I onda ćete u predstojećoj predizbornoj kampanji moći da se hvalite kako ste uspeli da privolite strance da ulože novac u Srbiju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.