TALIBANI ZADAJU STRAHOVITE UDARCE VLADINIM SNAGAMA: Oboren vojni helikopter Mi-17 nadomak opkoljenog grada! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2021, 23:02

TALIBANI ZADAJU STRAHOVITE UDARCE VLADINIM SNAGAMA: Oboren vojni helikopter Mi-17 nadomak opkoljenog grada! (FOTO)

Talibani se ne zaustavljaju, ofanziva je u najjačoj fazi do sada

Ministarstvo odbrane Avganistana objavilo je 9. juna da se srušio vojni helikopter Mi-17 u okrugu Jaghato u centralnoj provinciji Majdan Vardak.

U izjavi, ministar je rekao da je helikopter poslat u okrug radi evakuacije ranjenih pripadnika snaga bezbednosti. Ministarstvo je priznalo da su u incidentu poginula tri pripadnika snaga bezbednosti, a još jedan ranjen.

ولاية وردك| أسقطت >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << قوات إمارة #أفغانستان الإسلامية "#طالبان" مروحية عسكرية للجيش العميل أثناء محاولة العملاء إيصال المؤن للجنود المحاصرين في مركز مديرية (جغتو) pic.twitter.com/6hZVbhmbKV

— شؤون أفغانية (@AfghanAffairs7) June 9, 2021

Talibani tvrde da su helikopter oborili njihovi lovci. Prema avganistanskoj grupi, helikopter je bio na putu za Jaghato, gde su vladine snage trenutno opkoljene.

Ovo je drugi takav incident tokom nedelje. Sedmog juna avganistanski vojni helikopter, takođe Mi-17, pao je u centralnu provinciju Dajkundi. Tada su talibani tvrdili da su helikopter oborili njihovi borci.

Avganistansko vazduhoplovstvo upravlja sa oko 50 helikoptera Mi-8/17 u svom "Krilu za specijalne misije". Ovi helikopteri se uglavnom koriste za podršku specijalnim operacijama komandosa avganistanske nacionalne vojske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.