TALIBANI RAKETIRALI MEĐUNARODNI AERODROM: Novi užas u Kandaharu, ispaljeno više projektila

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 09:36

TALIBANI RAKETIRALI MEĐUNARODNI AERODROM: Novi užas u Kandaharu, ispaljeno više projektila

Oštećena je pista

Talibani su gađali međunarodni aerodrom u Kandaharu u južnom Avganistanu sa najmanje tri rakete, saopštio je danas portparol talibana, navodeći da je cilj bio da se osujete vazdušni udari koje izvode snage avganistanske vlade.

- Aerodrom u Kandaharu smo gađali pošto ga neprijatelj koristi kao centar odakle sprovodi vazdušne udare na nas - naveo je portparol talibana Zabiulah Mudžahid za Rojters.

تیره شپه څو راکټونه >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << د کندهار میدان کې لګیدلي او د میدان ځغاست لیکه يې تخریب کړې چې په نتیجه کې کندهار ته پروازونه اوسمهال بند دي.

Flights apparently to Kandahar have also been suspended after landing of multiple rockets inside the airport. pic.twitter.com/Bn1y4pGe7m

— Hilal Balkhi=هلال بلخي (@HilalBalkhi) August 1, 2021

Zvaničnici avganistanske vlade saopštili su da su raketni napadi primorali vlasti da prekinu sve letove i da je pista delimično oštećena.

Kako su naveli, za sada nema izveštaja o tome da li je neko povređen u napadima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani raketirali aerodrom u Kandaharu, žestoke borbe i u Heratu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2021

KABUL - Talibani su gađali međunarodni aerodrom u Kandaharu u južnom Avganistanu sa najmanje tri rakete, saopštio je danas portparol talibana, navodeći da je cilj bio da se osujete vazdušni udari koje izvode snage avganistanske vlade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

RT: Nekoliko raketa pogodilo aerodrom u Kandaharu, dok se napadi Talibana nastavljaju

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2021

Aerodrom u Kandaharu, drugom po veličini gradu u Avganistanu, bio je meta raketnog napada, primoravši tako vlasti da otkažu sve letove, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište. Najmanje tri rakete lansirane su u nedelju prema međunarodnom aerodromu Ahmad Šah Baba, pri...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.