TALIBANI MUČKI UBILI POZNATOG GLUMCA: Naslonili ga uz drvo, usledio je HOROR, izvode iz kuća i po kratkom postupku! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 19:12

TALIBANI MUČKI UBILI POZNATOG GLUMCA: Naslonili ga uz drvo, usledio je HOROR, izvode iz kuća i po kratkom postupku! (VIDEO)

Užasima nikad kraja u zemlji višedecenijskog rata

Talibani su na desetine civila izvukli iz svojih domova i pogubili tokom napada na grad Kandahar. Nazar Mohamad, popularni komičar i glumac, bio je među ubijenima dok na desetine hiljada izbeglica beže iz drugog grada Avganistana, stoji u izveštaju, a prenosi "The Sun".

Kako kažu izvori, talibani idu od kuće do kuće na periferiji Kandahara tražeći vladine radnike. Pojavile su se šokantne fotografije poznatog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glumca i zabavljača, koji je radio kao policajac u okrugu Šah Vali Kot, kako je prvo naslonjen na drvo, a zatim leži na zemlji prerezanog grla.

Talibani su porekli da su bili umešani u njegovo ubistvo, ali je njegova porodica optužila terorističku grupu. Lokalno stanovništvo procenjuje da je u protekle dve nedelje ubijeno oko 100 ljudi, a nestalo je još 300.

Kako su talibani napredovali prema gradu, hiljade prestravljenih porodica krenule su na sever ka Kabulu ili pronašle sigurnost u improvizovanim izbegličkim kampovima.

Drugi su zarobljeni u gradu jer zaliha hrane, vode i lekova nestaje zbog avganistanskih trupa koje se bore sa ekstremističkim snagama milicije.

- Ne mogu kontaktirati prijatelje i rođake. Ne znam da li su živi ili mrtvi - rekla je Zajnab, majka troje dece iz Kandahara.

Apparently the comedian who has been reportedly killed in Dand, Kandahar also served in police. #Afghanistan https://t.co/Ya4GGWALzp

— FJ (@Natsecjeff) July 23, 2021

Talibani su započeli ofanzivu širom zemlje dok se poslednje američke trupe pripremaju za odlazak iz zemlje sledećeg meseca. Talibani opsedaju više od deset glavnih gradova avganistanskih provincija tokom napredovanja.

Zvaničnici procenjuju da je više od 150.000 civila raseljeno u južnom Kandaharu, mestu nastanka talibanskog pokreta tokom 1990-ih.

- Borbe su zahvatile desetine hiljada ljudi. Neki su uspeli da pobegnu, ali mnogi su i dalje zarobljeni u borbama. Živeli smo u centru grada, ali smo pobegli u Kabul. Ne mogu da kontaktiram prijatelje i rođake. Ne znam da li su živi ili mrtvi - rekla je Zajnab.

درواخلی د کنړ تخفه

تختي به نه یو نه پریږدو ولسوالی دي لپاره نیسی چي ځان په کې خمبیره کړي

دپنجاب زامنو همدا ولسوالی درته ګور ګرځوو

دپنجاب له ضده یې 🔄کړي مننه

ویډیو یېhttps://t.co/mjoFzBRrdj pic.twitter.com/9fztBnwc23

— افغان هوايي ځواک (@AFG_AIR_force5c) July 25, 2021

Talibanski borci su navodno počinili niz zločina širom provincije, pojačavajući strah kod ljudi. Jedan video snimak navodno prikazuje talibanske borce kako pucaju na vladine pristalice u gradu Spin Boldak, južno od Kandahara, blizu granice.

Talibanske snage zauzele su prelaz prema Pakistanu pre deset dana. Iako su se SAD obavezale da će povući svoje trupe, pokrenule su niz vazdušnih napada, ali zvaničnici kažu da "nema promene politike".

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da se avganistanske snage moraju pregrupisati i odbraniti ključne tačke kao način da zaustave napredovanje talibana pre nego što pokušaju da povrate izgubljenu teritoriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.