TAKVU USPOMENU NA SINA JEDINCA NE TREBA DA IMA NIJEDAN RODITELJ: Potresno obraćanje oca malog Despota (4)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 23:08

TAKVU USPOMENU NA SINA JEDINCA NE TREBA DA IMA NIJEDAN RODITELJ: Potresno obraćanje oca malog Despota (4)

Pre dva meseca, u Zemunu, tragično je nastradao dečak Despot M. (4), kada je preko njega prešao autobus na liniji 18.

U trenutku nesreće bio je s bakom, a poginuo je na svega 100 metara od svog stana, u kom su ga čekali roditelji.

Njegov otac odlučio je da ispriča šta mu je na duši:

- Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu. Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima, jer nam je to jedino preostalo. Tražimo njegov osmeh, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a bio njegov zaštitni znak, tražmo njegovu dobrotu a bila je najčistija, trazimo našu ljubav, a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile 'Silazimo, bakana' i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije GLEDAO. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije GLEDAO. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik gsp-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozaca na stajalistu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SILAZIMO, BAKANA" Potresna ispovest oca Despota (4), koji je stradao pokušavajući da izađe iz autobusa

Izvor: Blic, 23.Jan.2021

Maleni Despot (4) je pre dva meseca poginuo pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.