TAKVIH MRAZEVA NIJE BILO 128 GODINA! Novi rekord u Peterburgu - otišlo daleko ispod nule, da se čovek živ zaledi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 11:04

TAKVIH MRAZEVA NIJE BILO 128 GODINA! Novi rekord u Peterburgu - otišlo daleko ispod nule, da se čovek živ zaledi (FOTO)

Ovoliko hladno bilo je daleke 1893. godine

U Sankt Peterburgu je oboren temperaturni rekord iz 1893. godine - protekle noći temperatura se spustila na skoro 21 stepen ispod nule, izjavio je glavni stručnjak meteorološkog centra "Fobos" Mihail Leus.

- Takvih mrazeva u Sankt Peterburgu nije bilo 128 godina! Danas je u gradu postavljen dnevni rekord minimalne temperature vazduha. Temperatura se u severnoj prestonici spustila do 20,9 stepeni ispod nule, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je za 0,4 stepena niže od temperature istog datuma daleke 1893. godine - napisao je on na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema rečima meteorologa, rekordi zahlađenja u 21. veku u Sankt Peterburgu su obnovljeni samo dva puta – 14. jula 2015. godine, a pre toga 3. januara 2002. godine.

Kako je naveo, tokom dana će u ponedeljak temperatura u Peterburgu biti 16-18 stepeni Celzijusa ispod nule, u Lenjingradskoj oblasti 15-20 stepeni Celzijusa ispod nule.

Доброй ночи, Петербург! pic.twitter.com/cm4TAwfGjV

— Невоструев Владимир (@nevostruev_vb) December 5, 2021

U isto vreme, ruski mediji pišu da su se u severnu prestonicu vratile ledenice.

Na sajtu Severozapadne uprave za hidrometeorologiju i praćenje životne sredine, trenutno je u Sankt Peterburgu 20,4 stepena ispod nule, a brzina vetra ne prelazi tri metra u sekundi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rekordno niska temperatura u Sankt Peterburugu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2021

SANKT PETERBURG - Hladno vrijeme u ruskom gradu Sankt Peterburgu oborilo je dnevni rekord postavljen prije 128 godina pošto je temperatura sinoć pala na oko minus 21 stepen Celzijusovih, objavio je na "Facebooku" vodeći stručnjak meteorološkog centra "Fobos" Mihail Leus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.