TAKSISTA ORGANIZOVAO KRIMINALNU GRUPU: Munjevita akcija policije, uhapšeno šest osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 07:39

TAKSISTA ORGANIZOVAO KRIMINALNU GRUPU: Munjevita akcija policije, uhapšeno šest osoba

Okružni sud im je odredio pritvor

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomesečni pritvor za šest osumnjičenih osoba za koje se sumnja da su na području Zvornika organizovali mrežu preprodavaca koja se bavila neovlaštenom nabavkom i preprodajom droga, objavljeno je na sajtu Suda.

Pritvor je određen za osobe za koje se sumnja da su preprodavali marihuanu, spid, ekstazi i kokain većem broju osoba, prenosi Srpskainfo.

Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizator je taksista, a na teret mu se stavlja da je organizator grupe i da je organizovao nabavku, prepakivanje i pripremanje droge za dalju prodaju i ostalim članovima grupe izdavao upustva za skrivanje i pakovanje droge.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog bojazani da bi puštanjem na slobodu mogli uticati na svedoke, te da bi mogli pokušati da sakriju i unište dokaze.

U rešenju o pritvoru je navedeno da u ovoj fazi postupka postoji još 37 svedoka koji nisu saslušani, te da je opravdana bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu stupili u kontakt sa njima, te uticali na način na koji će dati svoje izjave.

Prema tvrdnji tužioca, postoje mesta na kojima osumnjičeni kriju opojna sredstva, takozvani štekovi, odakle drogu uzimaju i prodaju konzumentima.

Sudija je zaključio da je u ovom predmetu krivične istrage pritvor protiv osumnjičenih neophodan i neizostavno potreban da bi tužilac mogao neometano okončati istragu

Odbrana osumnjičenih, kao i sami osumnjičeni, ponudili su da im se umesto pritvora odrede mere zabrane, a Sud je ocenio da najtežu meru kojom se poseže u slobodu osumnjičenog u konkretnom slučaju nije moguće zameniti nekom od blažih mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.