TAJNI PLAN Kad padne režim Kim Džong Una, Kina će ga uhapsiti

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNI PLAN Kad padne režim Kim Džong Una, Kina će ga uhapsiti

Kad padne severnokorejska vlada Kim Jong Un završiće u kineskom zatvoru. Detalji su navodno već rešeni. Kim Džong Un

Kina, zemlja za koju se donedavno smatralo najvećim (možda i jedinim) partnerom Severne Koreje složila je detaljan plan za hapšenje Izvrsnog Vođe u slučaju kolapsa režima dinastije Kim.

Pročitajte još "Igra prestola" u stvarnom svetu: Ko je Putin, a ko Kejt Midlton? Opasno je zameriti se Kim Džong Unu: Severnokorejski funkcioner pogubljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - bacačem plamena Sprema se giljotina: Sada sa snimaka brišu i Kimovu tetku! Severna Koreja započela vojnu vežbu pucnjavom uz granicu sa Južnom Korejom

U tom scenariju Kim Džong Un bio bi uhapšen zajedno s ostatkom državnog i vojnog vrha. Ukoliko bi se zemljom proširili nemiri Kina planira da otvori izbegličke kampove sa svoje strane granice kako bi prihvatila one koji će pobeći.

Vlast Severne Koreje biće uhapšena kako bi ih Kina imala pod nadzorom i kako bi ih sprečili u daljem kovanju vojnih planova koji bi mogli da naštete nacionalnim interesima Kine, navedeno je u saopštenju, a postoji i mogućnost saradnje sa "stranim silama".

- Ono što smo naučili na primeru pada nekih drugih totalitarnih režima - Sovjetskog Saveza, Gadafijeve Libije - jeste da što je poredak totalitarniji to brže i jače pada - kaže Jun Okumura, stručnjak za ovo područje s instituta Meiji.

Okumura dodaje i kako planovi za slučaj izvanredne situacije moraju da postoje i da je prilično siguran da ga za slučaj Severne Koreje imaju i SAD i Južna Koreja, ali ga iznenađuje da je Kina dopustila da njihov plan procuri u javnost.

Smatra da je tajming vrlo simboličan budući da Kina već dvadeset godina ima spreman ovaj plan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.