TAJ DEČKO SE IGRAO SA MOJIM SINOM OTKAKO SU BILI MALI - Mladenovac, Malo Orašje i Dubona mesec dana nakon masakra

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 16:20

"TAJ DEČKO SE IGRAO SA MOJIM SINOM OTKAKO SU BILI MALI" - Mladenovac, Malo Orašje i Dubona mesec dana nakon masakra

Prošlo je mesec dana, ali tuga u Mladenovcu, Duboni i Malom Orašju ne bledi.

Tuga, muk i umrlice i zvuk crkvenih zvona već mesec dana jedino je što se oseća, vidi i čuje na gotovo pustim ulicama Dubone i Malog Orašja.

Tragedija koja je pogodila ova mesta ne može se rečima opisati, zbog čega većina ne može i ne želi da priča pred kamerama. Tek poneko od meštana onako, više za sebe, kaže:

- Tuga neviđena, trajaće to još ko zna koliko dugo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pobio nam je decu za za šta? Za džabe - kažu meštani.

Tog 4. maja, u smiraj dana niko nije mogao da nasluti da se te večeri kući neće vratiti osam mladih ljudi, a da će 14 osoba biti ranjeno.

Bezazlena dečija rasprava, jedna usijana glava i automatska puška bili su dovoljno da se selo Dubona i Malo Orašje zavije u crno.

- To veče sam radio, bio sam na poslu kada su me pozvali od kuće supruga i deca. Nisam mogao da verujem šta čujem. Taj dečko igrao se sa mojim sinom otkako su bili mali - ispričao je jedan od meštana sela Dubone.

U dvorištu Osnovne škole "Momčilo Živojinović" cveće i nedogorele sveće. Sa zida još nedovršenog murala posmatraju oči ubijenog mladog policajca, podsetnik je i opomena da se nikada ništa slično ne ponovi.

Šest kilometara dalje u Malom Orašju je ista tuga i bol. Tamo gde se nekada čula dečija graja, već mesec dana vlada muk. Svakog dana prijatelji i porodica donose cveće i pale sveće u pomen na pet mladića koji su ubijeni te kobne večeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.