TAJ DEČKO JE HLADNOKRVNI, ZLI GENIJE! TO NIKADA NISAM VIDEO Mirno je odlučio da se suoči sa roditeljima ubijene dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 22:24

"TAJ DEČKO JE HLADNOKRVNI, ZLI GENIJE! TO NIKADA NISAM VIDEO" Mirno je odlučio da se suoči sa roditeljima ubijene dece

U Palati pravde su se nalazili tužilac, tri roditelja dvoje ubijene dece, njihovi advokati, kao i branilac oca dečaka ubice

Dečak ubica je čisto zlo, sa inteligencijom na nivou genija, svesno se suočio sa roditeljima dece koju je pobio u školi, ne pokazavši ni trunku emocija niti kajanja.

Hladnokrvno je ispričao kako je 3. maja u stanu na Vračaru uzeo očeve pištolje iz jedne fioke, na kojoj je bila brava sa šifrom koju je znao, i krenuo je u krvavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pir.

Ovo su, između ostalog, ispričali svedoci saslušanja dečaka ubice, koji je pre dva i po meseca pobio devet đaka i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Mali monstrum je, inače, danas saslušan u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv njegovog oca, osumnjičenog za teško delo protiv opšte sigurnosti, pošto u stanu nije adekvatno obezbedio oružje, kojim je dečak učinio masakr.

Pošto dečak ubica u vreme zločina nije imao punih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke.

Ispitan je putem video-konferencijske veze, uspostavljene između Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj se dečak nalazi na opservaciji, i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

.

Sva pitanja upućena dečaku postavljena su preko tužioca.

Svedoci ovog saslušanja bili su sleđeni od šoka zbog dečakovog jezivog držanja tokom saslušanja.

- Taj dečko je hladnokrvni, zli genije. Posle ovoga sigurno neću spavati nekoliko noći, takvo zlo nikad nisam video - rečeno je od strane jednog prisutnog posle saslušanja, te je dodao:

- On je, kao bliski član porodice imao pravo da ne svedoči protiv oca, kao i da se ne suočava sa roditeljima dece koju je ubio, ali on je mirno odlučio da to učini. Govorio je hladno, kao robot, a rečnik mu je kao kod odraslog čoveka. Barata pravnim terminima kao da je advokat! -

Prema ovim rečima, dečak ubica je u jednom trenutku rekao da se kaje, ali to je učinio bez ikakve emocije i empatije za žrtve. 

- Govorio je kako je bio odbačen u školi, ali na pitanje zašto tada nije potražio pomoć, rekao je da nije hteo. Ledenim glasom je kazao da je pre masakra gledao dokumentarac o nekom masovnom ubistvu u školi u Americi i tako je došao na ideju da pobije svoje školske drugare. Ispričao je da je lako došao do očevih pištolja, koji su bili u jednoj fioci zaključanoj bravom sa šifrom. Rekao je da je znao prvih nekoliko cifara na toj šifri, osim poslednje dve, koje je lako otkrio - ispričao je naš sagovornik.

Posebno potresno je bilo kad je majka jedne ubijene devojčice upitala dečaka ubicu zašto joj je ubio ćerku kada je nije ni poznavao.

- On je i tada bio potpuno hladnokrvan, rekavši mirno da je ubijao redom, svakog na koga je naleteo - kazao je izvor.

Inače, protiv oca dečaka ubice, vodi se istraga zbog sumnje da je obučavao sina da rukuje oružjem tako što ga je vodio u streljanu, uprkos činjenici da dete ima samo 13 godina i da takva aktivnost očigledno ne odgovara njegovoj životnoj dobi.

Takođe, otac dečaka ubice tereti se i da nije adekvatno čuvao oružje i municiju u stanu, pošto ono mora biti zaključano u sefu, kasi ili ormanu koji se ne mogu lako otvoriti.

Na dan masakra, dečak je stavio u ranac četiri Molotovljeva koktela i uzeo iz fioke pištolje "CZ šedou", kalibra 9x19 milimetara i "ruger MK", kalibra 22 milimetra, za koje je njegov otac imao dozvole.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza.

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je njegovo odeljenje VII/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu, pa se okrenuo i ubio još šestoro dece.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava.

U međuvremenu, dečak ubica je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".

On je trenutno na psihijatrijskom veštačenju na klinici u Beogradu, gde je u više navrata pitao medicinsko osoblje kad će biti pušten kući i zašto ga drže zatvorenog.

Dečak je, naime, pre masakra pretraživao na internetu da li je krivično odgovoran, s' obzirom na to da tada nije imao navršenih 14 godina, i kada se uverio da mu ne preti zatvorska kazna, isplanirao je krvavi pir.

Među stvarima u sobi je imao spisak dece za odstrel, kao i detaljan plan kretanja kroz školu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.