Izvor: B92, 24.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIC O FREKVENCIJAMA

Savezni ministar telekomunikacija Boris Tadic izjavio je za Radio B92 da ocekuje da novi zakon o radio-difuziji za 15 do 20 dana udje u skupstinsku proceduru. "Po usvajanju zakona, u roku od oko dva meseca formirace se Radio-difuzni savet Srbije, nezavisno regulatorno telo, koje ce raspisati tender za dodelu frekvencija", rekao je Tadic posle sastanka s predstavnicima Asocijacije nezavisnih elektronskih medija na skupstini tog udruzenja. "Ja sam zeleo da vec u junu krenemo s prvim tenderom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali to je sada krajnje realisticno. Ukoliko ne postavimo rokove, nikada necemo doneti taj zakon. mi smo napravili svetski rekord u izradi ovog zakona i treba nam jedan rekord u implementaciji i hitnim tenderima koji treba da budu transparentni i doprinesu kvalitetnoj dodeli frekvencija. Rok za formiranje regulatornog tela je 45 dana, duzi rok je 53 i onda mozemo da pocnemo sa radom. Ali, pre toga regulatorno telo treba da ima sva podzakonska akta koja jasno definisu njegov rad", rekao je Tadic.

Govoreci o svojoj viziji medija u Srbiji i buducnosti ANEM, Tadic je istakao da "je vedrija buducnost onih asocijacija koje prave vece integracije". "To zasnivam na cinjenici da nema dovoljno resursa u Srbiji, da nema novca. Potrebno je te resurse sakupiti u jedan i onda sa ozbiljnijim kapacitetima nastupiti na novim tenderima. Mislim da ce se novim zakonima ici korak po korak ka tim integracijama televizija ili radio stanica", zakljucio je Tadic, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.