TAČNO U 16 ČASOVA: Vučić oči u oči sa predstavnicima LAŽNE DRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 08:20

TAČNO U 16 ČASOVA: Vučić oči u oči sa predstavnicima LAŽNE DRŽAVE

Domaćini sastanka Žosep Borel i Miroslav Lajčak

Evropska komisija je najavila da će danas u Briselu biti održan drugi sastanak na visokom političkom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine kome kome posreduje EU i to sa početkom u 16 časova.

Sastanak bi trebalo da se završi do 20 sati.

- Fizičkom sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija domaćini će biti Visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU Žosep Borel i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak - navode u Briselu.

Predviđeno je da se dijalog odvija u uobičajenom formatu, gde će se delegacije Prištine i Beograda prvo bilateralno sastati sa posrednicima EU, nakon čega će uslediti i trilateralni sastanak.

Pre početka razgovora u 16 časova video porukom će se obratiti šef diplomatije EU Žosep Borel, a zaključke diskusije će u ime EU, takođe snimljenom video porukom, preneti specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

U EU navode da zbog mera zaštite od kovida-19 medijima neće biti dozvoljen pristup zgradi Evropske službe za spoljne poslove gde će se odvijati sastanak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.