T. Pašić: Ja se Beogradom ne bavim iz hobija kao ostali

Izvor: Politika, 21.Nov.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

T. Pašić: Ja se Beogradom ne bavim iz hobija kao ostali

BEOGRAD – Članica Privremenog organa Beograda iz Demokratske stranke Tatjana Pašić rekla je danas da se glavni gradom ne upravlja iz hobija i da je demagogija da će ostali članovi privremene uprave u njoj raditi bez naknada.

„Vest da su, osim mene, svi članovi i sekretar Privremenog organa grada Beograda, obavestili predsednika Sinišu Malog da se odriču naknada za rad u tom organu, iako će se sastanak na kom će se o tome razgovarati i odlučivati održati tek sutra, tendenciozna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je i predstavlja vrhunac demagogije”, navodi se u izjavi Tatjane Pašić.

Prema njenim rečima, očigledno je da se kolege iz Privremenog organa vođenjem Beograda bave iz hobija jer svoje zarade ostvaruju na drugim funkcijama i poslovima koje imaju.

„To predstavlja neodgovornost prema Beograđanima, a ovo je najbolji pokazatelj da ne shvataju da je obezbeđivanje funkcionisanja grada od dva miliona stanovnika ozbiljan posao”, navela je Tatjana Pašić.

Ranije danas Privremena uprava Beograda saopštila je da su se svi članovi Privremenog organa, osim Tatjane Pašić, odrekli nadoknade za rad u tom telu.

Privremena uprava Beograda saopštila da je ta odluka doneta na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici i da je o tome obavešten predsednik tog tela Siniša Mali.

Zvanična odluka Privremenog organa o nadoknadama biće doneta na narednoj sednici tog tela, koja je zakazana za sutra, dodaje se u saopštenju.

Članovi veća Pašićevoj: A, odakle uopšte pare za plate?

Četvorica članova Privremenog organa uprave grada Beograda na čelu sa Sinišom Malim i sekretar Goran Vesić saopštili su danas da su iznenađeni izjavom Tatjane Pašić da njihov volonterski angažman na čelu Beograda naziva radom iz hobija, tim pre što su uvidom u finansijsku situaciju grada konstatovali manjak za plate od više od jedne milijarde dinara.

„Veoma smo iznenađeni izjavom Tatjane Pašić koja je našu odluku da radimo u Privremenom organu volonterski, bez nadoknade, nazvala radom iz hobija.

Da li to znači da je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas vodio grad iz hobija, jer se sam hvalio da se odrekao svojih primanja dok je obavljao funkciju gradonačelnika.

Očigledno njegovoj tadašnjoj zamenici gospođi Tatjani Pašić, to nije smetalo”, navedeno je u zajedničkoj izjavi Siniše Malog, Andreje Mladenovića, Nebojše Čovića, Nikole Nikodijevića i Gorana Vesića, dostavljenoj Tanjugu.

Beta

objavljeno: 21.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.