Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS traži pokretanje krivičnog postupka protiv Miće Jovanovića

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića za prevaru i utaju poreza, kao i da ispita postojanje organizovanog kriminala protiv Jovanovića i drugih odgovornih lica.

SzS je pozvao tužilaštvo i policiju da hitno preduzmu mere sa ciljem sprečavanja Jovanovića da otuđi imovinu Univerziteta Megatrend, za koju postoji "osnovana sumnja" da je stečena na "prevarni i nezakonit način". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Tražimo od Tužilaštva da u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, zahteva od policije proveru imovinu Megatrend univerziteta i povezanih pravnih subjekata, kao i lične imovine Miće Jovanovića i povezanih lica", piše u saopštenju SzS.

Taj savez je u saopštenju naveo da tu imovinu koja je nezakonito stečene sada čuvaju visoko pozicionirani kadrova vladajućeg režima koji su "diplomu i druga zvanja stekli u toj ustanovi".

SzS navodi i da će nastaviti da traži utvrđivanje "lažne diplome i doktorata" ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Pojedini mediji pišu da je Megatrend univerzitet prodat nemačkom konzorcijumu fondova, a za danas je najavljena konferencija za medije o tome.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.