SzS pita MUP i Stefanovića ko je palio baklje na krovovima solitera

Izvor: RTS, 30.Apr.2020, 13:44

SzS pita MUP i Stefanovića ko je palio baklje na krovovima solitera

Savez za Srbiju uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Nebojši Stefanoviću u kom postavlja pitanja u vezi sa sinoćnjim paljenjem baklji na krovovima pojedinih beogradskih solitera.
Savez za Srbiju u dopisu podseća da je u Srbiji na snazi zabrana kretanja, ukazujući da su oni građani koji su je kršili hapšeni i procesuirani pred sudovima po hitnom postupku.
 
Zbog toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi SzS, traže odgovore na pitanja:
"Da li je neko iz MUP-a, i ako jeste ko, dao dozvole za kretanje huliganima i drugim licima koja su juče 30.04.2020. godine sa vrhova desetina solitera u Beogradu palili navijačke baklje i druga pirotehnička sredstva? Ko su ta lica, za koja postoji opravdana sumnja da ih je organizovala Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić? Ko im je omogućio da tokom zabrane kretanja donesu, montiraju i kasnije razmontiraju razglas preko koga su emitovali političke parole protiv jednog od vođa srpske opozicije?", navodi se u dopisu SzS-a MUP-u, prosleđenom medijima.
U SzS smatraju da je "jasno da je u pitanju organizovana akcija sa ciljem zastrašivanja građana koji mirno protestuju svake noći u 20:05 časova udarajući u šerpe iz svojih stanova ne kršeći zabranu kretanja".
Savez za Srbiju očekuje da se ministar Stefanović oglasi i informiše građane koliko je lica uhapšeno zbog ugrožavanja bezbednosti građana, stanara zgrada, i da li su zadržani u zatvoru.
"Ukoliko se to ne desi, svaki građanin Srbije ima pravo da ne poštuje odluku o zabrani kretanja, što je u vreme pandemije više nego opasno. Nadam se da ste svesni posledica nereagovanja nadležnih državnih organa", navodi se u dopisu Saveza za Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.