SzS: Zašto se zadužujemo ako imamo novca

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 13:50

SzS: Zašto se zadužujemo ako imamo novca

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je Uredba o dodatnom zaduživanju opasan presedan jer postoji opasnost da se zemlja u vanrednom stanju nekontrolisano zaduži i upitao zašto se Srbija zadužuje ako predsednik Aleksandar Vučić stalno tvrdi da ima novca u budžetu.

"Opasno je da se donosi odluka o zaduživanju iz koje se ne vidi za koji iznos se zadužujemo i koja je namena sredstava, pogotovo kada to rade ljudi koji su se za osam godina zadužili za 10 milijardi dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Postavlja se pitanje da li je ovo zaduživanje u skladu sa propisima koji se odnose na javni dug", navodi se u saopšnju SzS.

SzS je naveo da je posebno nejasno zašto se Srbija zadužuje ako predsednik Aleksandar Vučić stalno hvali na televiziji da ima novca i da je našao dodatni novac.

"Da li ga je našao tako što je unapred ugovorio zaduživanje, pre nego što je ova uredba i doneta? Drugo pitanje je da li će i najavljenih 100 evra po punoletnom stanovniku Srbije biti isplaćeno iz kredita. Ako je to tako onda se svako pojedinačno mogao da zaduži kod banke za 100 evra, jer ćemo svi mi te kredite morati da vratimo", dodao je SzS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.