SzS: Obavezujući dokument o promenama ili bojkot

Izvor: Mondo, 18.Avg.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Obavezujući dokument o promenama ili bojkot

Savez za Srbiju predložio je da se na dnevni red razgovora sutra na FPN-u stavi obavezujući dokument kojim bi se svi potpisnici obavezali da će do 15. septembra doći do promena u RTS i REM, kroz skupštinsku proceduru.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr ilustracija

Kako navode u SzS, ako vlast prihvati ovaj predlog, onda prema njihovoj oceni ima smisla nastaviti razgovore oko ostalih uslova za izbore, a ako ne prihvati, da to znači da vlast "ne želi dogovor, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne želi ništa da promeni u sferi slobode medija".

"U tom slučaju dolazi vreme za proglašenje bojkota nastupajućih izbora", kažu u SzS.

U saopštenju SzS se navodi da, iako poštujući organizatore i strukovna udruženja koja učestvuju na okruglim stolovima, oni taj format razgovora ne vide kao približava onome što je opozicija tražila.

Ti "nisu obavezujući direktni pregovori vlasti i opozicije, već neobavezujući okrugli sto", navodi se dalje, kao ni da "tema okruglog stola nisu zaključci i preporuke stručnog tima protesta '1 od 5 miliona'".

Vučić: Veoma mi je stalo da opozicija izađe na izbore

Ocenjuju da su potrebni direktni pregovori vlasti i opozicije, da bi se došlo do ispunjenja zahteva sa protesta, kao i da bi ti razgovori trebalo da budu okončani obavezujućim zajedničkim dokumentom na koji bi obe strane stavile svoj potpis i koji bi bio primenjivan u potpisanim rokovima.

Prestavnici vlasti i opozicije sutra bi trebalo da održe novu rundu pregovora na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. To će boto treći okrugli sto o izbornim uslovima u organizaciji FPN-a i Fondacije za otvoreno društvo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.