Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Najava sređivanja biračkog spiska posebna Vučićeva prevara

Savez za Srbiju ocenio je danas da je najava sređivanja biračkog spiska "posebna prevara Aleksandra Vučića" čiji je cilj kako se navodi, "smanjenje uspešnosti potencijalnog bojkota izbora".

Savez je u saopštenju odbacio "lažne garancije Aleksandra Vučića da izbori neće biti pokradeni" i izrazio sumnju u istinitost najava predsednika Srbije da će omogućiti međunarodnim organizacijama da proprate izborni proces u Srbiji šest meseci pre samog glasanja.

Sređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biračkog spiska je samo jedan od šest zaključaka i 45 preporuka Stručnog tima protesta '1 od 5 miliona', koje moraju biti ispunjene da bi mediji bili slobodni a izbori pošteni. Bez ispunjenja tih preporuka, Savez za Srbiju će bojkotovati izbore", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je septembar "poslednji rok za ispunjavanje zahteva protesta" i ocenjuje da je "besmisleno izlaziti na izbore ako pre toga nema bar šest meseci slobodnih medija na kojima može da se čuje drugačije mišljenje i vidi prava debata između vlasti i opozicije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.