SzS:Izveštaj EK potvrdio zahteve opozicije

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS:Izveštaj EK potvrdio zahteve opozicije

Predsedavajući Saveza za Srbiju Borko Stefanović ocenio je danas da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije potvrda da su protesti građana i zahtevi opozicije u Srbiji opravdani i da ih treba primeniti.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Smatramo da su mnogi akcenti i delovi izveštaja Evropske komisije rezultat protesta građana", rekao je Stefnović, koji tvrdi da se zaključci EK poklapaju sa zaključima i zahtevima građana i opozicije, pre svega za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slobodom medija i fer izborima.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da se u izveštaju navodi da se desilo pogoršanje zakonodavne rasprave, kao i da se pominje praksa vladajuće većine da podnosi veliki broj amandmana.

Gojković: Zašto je Savez za Srbiju u izveštaju EK?

"Kaže se i da Srbija mora da primeni sve preporuke u vezi sa izborima koje su identifikovali međunarodni posmatrači. To znači da Vlada Srbije nije primenila te preporuke", naveo je Stefanović.

Stefanović smatra i da predsednica vlade Ana Brnabić i ministarka Jadranka Joksimović ne razumeju i ignorišu probleme na koje se izveštajem ukazuje.

Izveštaj EK o Srbiji - Ana Brnabić ima primedbe

Vlast treba da započne dijalog sa predstavnicima protesta i opozicije o omogućavanju fer izbora i slobodnih medija, kaže on i dodaje da SzS ne pravi pitanje ni gde će se razgovori voditi, ni ko će biti deo delegacije vlasti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SZS: Izveštaj Evropske komisije je potvrdio zahteve opozicije

Izvor: Blic, 30.Maj.2019

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije potvrda je da su protesti građana i zahtevi opozicije u Srbiji opravdani i da ih treba primeniti, kaže predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Borko Stefanović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.