Svrha saveza SDS i LDP političko preživljavanje

Izvor: B92, 07.Nov.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svrha saveza SDS i LDP političko preživljavanje"

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da je svrha saveza SDS i LDP političko preživljavanje.

"Mislim da je potpuno jasna svrha saveza i akcija udruživanja, a to je političko preživljavanje i nada da će se preći cenzus na nekim narednih parlamentarnih izbora", rekao je Milićević agenciji Beta povodom udruživanja dve opozicione partije.

Kako je ocenio, njihovo propagiranje cilja navodne pobede na izborima deluje kao "nekakva bajka i fatamorgana".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Izgleda da su predstavnici ovih političkih opcija zaboravili da su građani, ne tako davno, imali prilike da kažu šta misle o njihovim nekakvim navodnim odgovorima na suštinske probleme u zemlji", rekao je Milićević.

On je dodao i da je jedina razlika u programu koji nude, u odnosu na nekad, po pitanju NATO-a i omogućavanja istopolnih brakova, sa čim se socijalisti ne slažu.

"Primetan je pomak u odnosu na ono što su nekad nudili kad je u pitanju NATO i istopolni brakovi. (Lider SDS Boris) Tadić je nekad zagovarao vojnu neutralnost, a danas razgovor sa NATO-OM i istopolne brakove. Takvo mišljenje za SPS i većinu građana je neprihvatljivo", kazao je šef poslaničke grupe SPS-a.

Osvrćući se i na današnju konferenciju koju je organizovala Demokratska stranka, Milićević je rekao da nastupi lidera opozicionih političkih opcija pokazuju da su oni ujedinjeni i jedinstveni u jednom - "izricanju najgorih mogućih tvrdnji o svojoj zemlji".

"U vreme kad EU odaje priznanje Srbiji (lider DS Bojan) Pajtić partijama iz EU govori loše o Srbiji, a bilo bi dobro da predoči i saopšti poražavajuće rezultate vojvođanske vlade na čijem je čelu", dodao je Milićević.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas zemlja u kojoj postoji politička i ekonomska stabilnost, koja ima ozbiljnu i odgovornu vladu, a čiji su rezultati rada apsolutno prepoznatljivi i kada je reč o evropskim integracijma i reformskim procesima.

"I ni jedan savez i neargumentovane kritike to ne mogu narušiti", istakao je Milićević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milićević: Svrha saveza SDS i LDP političko preživljavanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2015

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da je svrha saveza Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno demokratske partije (LDP) političko preživljavanje..."Mislim da je potpuno jasna svrha saveza i akcija udruživanja, a to je političko preživljavanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.