Izvor: Piplmetar.rs, 20.Okt.2023, 19:30

Svrgnuti predsednik Nigera Bazum POKUŠAO DA POBEGNE iz kućnog pritvora zajedno sa porodicom, kuvarima i obezbeđenjem

Vojna hunta u Nigeru saopštila je da je sprečila pokušaj svrgnutog predsednika Mohameda Bazuma da pobegne iz pritvora.
Blic

20.10.2023

09:17


Komentara 0



Foto: Michel Euler / Tanjug/AP

Mohamed Bazum

Portparol vojske je rekao da je Bazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pokušao da pobegne tokom noći sa porodicom, kuvarima i obezbeđenjem, prenosi BBC.
– Bilo je planova da grupa odleti helikopterima, ali plan je osujećen – poručio je on i dodao da su „glavni akteri i neki od saučesnika“ uhapšeni.
Bazum se nalazi u kućnom pritvoru otkako su pripadnici njegove predsedničke garde izveli državni udar krajem jula i preuzeli vlast u zemlji.
(Tanjug)


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

"Bazum nije pokušao da pobegne helikopterom"

Izvor: B92, 20.Okt.2023

Svrgnuti predsednik Nigera Mohamed Bazum nije pokušao da pobegne i vojna hunta koja ga je skinula s vlasti ga drži na tajnoj lokaciji, rekli su njegovi advokati..Bazum je u pritvoru od vojnog puča 26. jula, a iz međunarodne zajednice stizali su pozivi da se on pusti na slobodu, preneo je Rojters...Vojna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.