Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svom starom vrtiću poklonio nove oluke

SUBOTICA - Anonimni Subotičanin, za kog se jedino zna da živi u Mađarskoj, i da je kao dete išao u vrtić „Maštalica", poklonio je vrtiću u kom je proveo detinjstvo nove oluke umesto dotrajalih. Darodavac, čije ime ne zna čak ni upravnica ovog vrtića, pozvao je telefonom i pitao da li bi mogao da plati popravljanje oluka. Iako niko u vrtiću nije verovao da se radi o ozbiljnoj ponudi, vaspitačice koje su u utorak došle na posao biule su prijatno iznenađene, jer su majstori tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << noći postavili nove oluke na celoj zgradi vrtića.

Anonimni donator poslao je, u noći između ponedeljka i utorka, ekipu majstora u subotički vrtić „Maštalica", gde su popravili dotrajale oluke, što je za zaposlene koji su tog jutra došli na posao bio pravi pozitivni šok. Edit Tot, šefica ovog vrtića, kaže da joj je ovo jedan od najčudnijih, ali i najdražih trenutaka u karijeri, te da će joj zauvek ostati u lepom sećanju.

Ona ističe da ju je nedavno telefonom pozvao nepoznatog čoveka koji je bio zainteresovan da plati popravku oluka. On nije želeo da se predstavi, pa ga Edit Tot nije shvatila previše ozbiljno.

- Taj gospodin, koji je insistirao na anonimnosti i nije želeo da se diže prevelika buka oko celog slučaja, rekao je da trenutno živi u Mađarskoj, a da je bivši štićenik našeg vrtića iz kojeg nosi najlepše uspomene, te da je ovo najmanje što može da učini - kaže Edit Tot.

Nepoznati Subotičanin je objasnio da je nedavno dolazio iz Mađarske u Suboticu, gde je proveo izvesno vreme. Kako je rekao, prošao je pored vrtića „Maštalica" na Majšanskom putu, koji je pohađao kao mali i video da su oluci u prilično lošem stanju, te da predstavljaju potencijalnu opasnost po mališane koji dolaze u vrtić.

- Bila sam zatečena kada me je pitao da li može da pošalje majstore, koje bi on platio da promene dotrajale oluke. Zaista sam bila ganuta kada sam došla na posao i videla da je on ispunio obećanje. Ovakvi ljudi, koji imaju ogromno srce, su u današnje vreme prava retkost - zaključuje šefica u vrtiću „Maštalica".

Milica Omeričić, rukovodilac pedagoške službe u predškolskoj ustanovi „Naša radost", kaže da je bila više nego prijatno iznenađena kada joj je javljeno za ovaj slučaj.

- Vrlo često se dešava da ujutro na našim objektima nalazimo tragove vandalskog ponašanja, ali još nikada se nije desilo da je neko nešto popravio u toku noći. Voleli bismo da nam se ovaj dobrotvor javi, kako bismo mu se adekvatno zahvalili na svemu što je uradio - zaključuje Milica Omeričić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.