Svojoj majci rodila je blizance, a sebi brata i sestru

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svojoj majci rodila je blizance, a sebi brata i sestru

Elen Brun majka je samo jednog djeteta, iako se tri puta porađala. Drugo dvoje djece su joj polubrat i polusestra. Ovo je priča o neobična o porodici iz Velike Britanije i njihovim komplikovanim odnosima.

O čemu se radi? Majka i očuh Elen Braun poželjeli su da imaju dijete, ali kako su Dženi ima 65, a Tomi  54 godine to nije bilo moguće. Oni su se upoznali još 1992. godine i nisu razmišljali o djeci jer je Dženi već imala odraslu kćerku i sina, a pet godina prije toga bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je i na histerektomiji, piše Blic.

Nakon što su se 1999. vjenčali upravo je njena kćerka bila ta koja je predložila da imaju djecu. Tad je Dženi počela da razmišlja o surogat majci i ponovo je Elen bila ta koja je predložila da bas ona rodi djecu svojoj majci. Razlog je to što nije htela da dijete rodi neko ko je za porodicu potpuni stranac. Elen tvrdi da je to bila "najprirodnija stvar na svijetu", a sa njom se slaže i njena mama.

„Ne bih se osjećala dobro da sam usvojila djecu nekih stranaca sa kojima nisam biološki ni genetski povezana i kojima ne znam porodičnu istoriju. Ovako sam biološki povezana s njima jer su, genetički, moji unuci“, objašnjava Dženi.

Kako je Dženi ostala neplodna, za vještačku oplodnju korišćene su jajne ćelije njene kćerke i sperma njenog muža.

Elen je svojoj majci Dženi i očuhu Toniju rodila blizance Aleks i Rut koji sada već imaju 12 godina i koji su joj sada, legalno, polubrat i polusestra.

Kada je pristala da bude surogat majka svojoj majci, Elen je već bila samohrana majka. Ona ima kćerku Mendi koja sada ima 17 godina, a kojoj su polubrat i polusestra istovremeno i ujak i teka.

Da bi stvar bila čudnija, blizanci su Elenina biološka djeca jer su korištena njena jajašca i sperma njenog očuha pri oplodnji, tako da su im Dženi i Toni istovremeno roditelji, ali i baka i deda.

Aleks i Rut mamom i tatom zovu Dženi i Tonija, dok su Elen kao mlađi zvali "Tummy Mummy" (trbuh mama), a dans je oslovljavaju samo imenom.

„Od početka smo iskreni s njima o tome ko je odakle došao. Mendi je imala pet godina kada sam rodila blizance. Ona je znala da u mom stomaku raste nešto za dedu i baku i da će djeca nakon rođenja živjeti sa njima“, rekla je je Elen.

Možda nekome sa strane sve ovo zvuči previše komplikovano, ali oni tvrde da žive skladno i da djeca imaju srećno djetinjstvo. Iako Aleksa stalno ispituju u školi o njegovoj porodici, on ipak misli da je ona "sasvim normalna". Svi su u bliskim odnosima i žive na svega 10 minuta vožnje jedni od drugih, a Toni je presrećan što je dobio priliku da bude otac pa makar i na ovako neobičan način.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.