Svoj 95. rođendan proslavila u kafani

Izvor: Radio 021, 31.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svoj 95. rođendan proslavila u kafani

Jedna od najstarijih Pančevki, Milica Mišić odlučila je da svoj 95. rođendan proslavi u kafani.

Milica Mica Mišić za 95. rođendan imala je samo jednu želju, da ga proslavi u kafani u društvu prijatelja i najbliže rodbine. To je bilo iznenađenje za sve, pa i njenog sina jedinca Jovana koji živi i radi u Bukureštu.

"Došao sam da je posetim pre dve nedelje i kažem joj kako ne bi smo želeli mnogo da je zamaramo i da smo mislili samo da svratimo i da joj čestitamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rođendan, a ona mi kaže kako je i ona nešto razmišljala kako ne bi trebali uopšte da dolazimo kod nje u stan, jer joj je malo naporno da posle nas sve čisti i da bi bilo najbolje da sve napravimo u kafani. Eto to je moja majka Mica", kaže Jovan.

Slavljenica je bila veoma raspoložena na svom rođendanu. "Presrećna sam kad sam u društvu svog sina, unučića i brojnih prijatelja. To mi je najveća uživancija i kad sam sa njima ne osećam starost i nisam bolesna", kaže Milica.

Baka Milica živi sama, ali u svom telefonskom imeniku ima 18 dobrih prijatelja sa kojima se svakog dana čuje, druži i koji je veoma uvažavaju. Jedan od njih je i Milivoje Durković. "Kada me pozvala na rođendan nisam mogao da verujem da želi ovakvu proslavu, ali odmah sam pristao kao i svi drugi i evo nas tu da svi zajedno uveličamo ovaj dan", kaže Durković.

Recept za dugu starost ne postoji, ali baka Milica smatra da je dočekala ove godine zahvaljujući skladnom životu i optimizmu koji je nikada nije napuštao. "Imala sam vrlo lepo detinjstvo, jako dobre roditelje. Živeli smo složno i iako je bilo i mnogo poteškoća u duši sam optimista", kaže Milica.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.