Svirali na proslavama i skupovima pa širili zarazu: Zbog benda iz Valjeva obolelo najmanje 25 građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 00:28

Svirali na proslavama i skupovima pa širili zarazu: Zbog benda iz Valjeva obolelo najmanje 25 građana

Od početka epidemije u Valjevu je od kovida 19 obolelo 316 osoba, prosečne starosti 39 godina.

Kako se nezvanično saznaje, članovi jednog orkestra, koji su, ispostaviće se, imali kovid 19, a svirali su na raznim proslavama i skupovima u Valjevu, zarazili su virusom korona najmanje 25 osoba u tom gradu.

 U novom naletu virusa, tokom prvih pet dana jula, zaraženo je 120 žitelja, dok je u prvom talasu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 14. marta do 31. maja, bilo 196 pozitivnih. Danas je evidentirano 15 novoobolelih, a sedam osoba je na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Valjevu.

Epidemiološke podatke o prisustvu na proslavama na kojima je svirao bend koji je, ispostavilo se, zaražen virusom korona, dale su još četiri osobe. Od kovida 19 obolelo je i nekoliko fotografa koji su, posla radi, bili na tim proslavama i okupljanjima, kao i pojedini članovi njihovih porodica. Uz to, prati se situacija i u nekoliko preduzeća u Valjevu u kojima je bilo novoobolelih.

Novi slučajevi kovida 19 u Valjevu, utvrdili su epidemiolozi, povezani su sa boravkom zaraženih u Beogradu. Pojedini zaraženi virus su doneli sa Zlatibora, iz Novog Pazara, Bele Palanke, Novog Sada...

- Jedan zaraženi u Valjevo je stigao čak iz Rusije, a tri medicinska radnika obolela su u kontaktima izvan zdravstvenih ustanova - govori izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj umrlih od Kovida-19 u Indiji preko 20.000, u poslednja 24 časa umrlo 467 ljudi

Izvor: Danas, 07.Jul.2020

Broj umrlih od Kovida-19 u Indiji danas je prešao 20.000, a od početka epidemije korona virusom je zaraženo preko 700.000 ljudi.

Nastavak na Danas...

KORONA VENČANJE KOD KOMŠIJA Na svadbi se zarazila mlada, svatovi, bend, fotograf, kontakti...

Izvor: Blic, 07.Jul.2020

Prema izveštaju Županijskog štaba, od ukupno 166 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 14 novoobolelih osoba pozitivnih na Kovid infekciju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.