Svilen konac u Haškom tribunalu

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilen konac u Haškom tribunalu

U Tribunalu u Hagu danas je održan prolećni koncert na kojem su dva orkestra i hor izveli klasična i džež dela i tradicionalne melodije iz bivše Jugoslavije.

U orkestrima i horu svirali su i pevali sudije, tužioci, branioci i službenici Tribunala iz mnogih zemalja, uz pomoć kolega iz više drugih sudova u Hagu.

Pored dela Vivaldija, Čajkovskog, Mocarta i džez kompozicije Telonijusa Monka, na programu su bile pesme "Kad si bila mala, Mare", "Kad ja podjoh >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Bembašu" i "Rasti rožmarin", a koncert je zatvoren melodijom "Svilen konac".

Uz holandskog sudiju Alfonsa Orija (Alphons Orie) i njegovog australijskog kolegu Kevina Parkera, u horu su, izmedju ostalih, pevali i beogradski advokati Dragoljub Djordjević i Igor Pantelić.

Prva violina bio je nemački sudija Kristof Fluge (Ćristoph Flugge), drugu violinu svirao je švajcarski tužilac Stefan Wespi (Waespi), a na violončelu ih je pratio sudija Stefan Trešel (Trećsel), takodje iz Švajcarske.

Izvodjače na današnjem, trećem po redu preduskršnjem koncertu, toplo je pozdravilo više stotina zaposlenih u Tribunalu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.