Svi za Julijana Bogdanovića

Izvor: Šumadija Press, 09.Jun.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi za Julijana Bogdanovića

U sredu, 10. juna, u 18 časova, na gradskom stadionu “Čika Dača” biće odigrana velika humanitarna utakmica u cilju prikupljanja sredstava za operacije mladog košarkaša Julijana Bogdanovića.

Devetnaestogodišnjeg Julijana Bogdanovića krajem oktobra meseca 2014. godine pretukla je grupa obesnih mladića kada je zadobio teške povrede desnog oka. Do sada je imao jednu operaciju, a pred njim su još 5 operacija koje će se obaviti u Rusiji. Cena svake operacije je oko 4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << hiljade evra, koje Julijanova porodica ne može da obezbedi. Humanitarna utakmica u sredu je još jedna u nizu akcija za pomoć mladom Kragujevčaninu.

Na stadionu “Čika Dača”, ovog puta, Julijana će podržati poznata imena sporta i estrade. Utakmicu će igrati timovi ”Zvezde estrade” i ”Zvezde fudbala”, a tim povodom je u zgradi grada održana i konferencija za novinare na kojoj je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević, predsednik Organizacionog odbora Nenad Erceg, član odbora i trener FK Radnički Neško Milovanović i mladi košarkaš Julijan Bogdanović.

Nimalo lak zadatak da se okupi ovako veliki broj sportskih i estradnih imena ali s obzirom na to da je akcija humanitarnog karaktera a u našoj organizaciji treća zaredom, očekujem da će dobro uigrana ekipa uspešno relizovati planove i ovom mladom sportisti pomoći da ode na operaciju i prevaziđe zdravstvene probleme i vrati se na parket, a gradu i sugrađanima vrati sav trud svojim uspesima u košarci – rekao je Nenad Erceg, predsednik Organizacionog odbora, zahvalivši se gradu i predstavnicima lokalne samouprave na podršci.

Iako u teškoj situaciji, fudbalski klub Radnički i navijači “Crveni đavoli” podržali su kampanju omogućivši korišćenje stadiona za humanitarnu utakmicu.

– Smatram da mladom sportisti treba da pomognemo i da u našem narodu još ima humanosti. Očekujem da će stadion ”Čika Dača” okupiti preko 2 hiljade gledalaca, ako nije to uspeo fudbalski neka okupi taj broj za humanitarnu manifestaciju i pomoć Julijanu – rekao je na konferenciji Neško Milovanović, trener FK Radnički.

Cena ulaznica je 100 dinara za mlađe sugrađane i 200 dinara za sve ljude dobre volje koji su spremni da humanim gestom pomognu mladom Bogdanoviću.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.