Svi upoznati, niko     ne garantuje bezbednost učenika

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi upoznati, niko ne garantuje bezbednost učenika

Četrnaestogodišnji M.J, učenik sedmog razreda OŠ „Kralj Petar Prvi“, koga je grupa vršnjaka u petak uveče pretukla nedaleko od škole, danas bi trebalo da bude pušten sa Dečje klinike u Tiršovoj ulici, u koju je posle napada dovezen sa brojnim povredama na telu.

Sofija Zarić, majka pretučenog dečaka, kaže da je dečak tri dana bio na infuziji, jer zbog povreda pankreasa nije smeo da uzima hranu.

- Fizički mu je bolje, međutim on je još uvek u šoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog svega što mu se dogodilo. To nije prvi put da su ga tukli. U poslednje dve nedelje ovo je bio treći napad na njega. Razlog nije devojka kao što su pojedini pretpostavljali, a napala ga je petorica dečaka. Ta grupa dečaka ne tuče samo mog sina, već i drugu decu u školi - priča majka pretučenog dečaka.

Ona kaže da su joj u školi rekli da je grupa dečaka koja je pretukla njenog sina poznata po nasilničkom ponašanju, ali da ništa ne mogu da urade kako bi to sprečili.

Postupak protiv nasilnika

Milka Boškov, direktorka OŠ "Kralj Petar Prvi” ponovila je da će protiv nasilnih učenika biti pokrenut vaspitno disciplinski postupak.

- Neki od njih već imaju nižu ocenu iz vladanja. Pojačaćemo vaspitno disciplinski rad sa tom decom koja se nasilno ponašaju. Mi smo škola koja je u okviru Unicefovog projekta „Škola bez nasilja". Činimo sve i radićemo i ubuduće da zaštitimo svoje učenike i da se ovo nikada više ne ponovi - rekla je juče za „Blic" direktorka škole.

- Ja sam se zbog napada na moje dete obraćala razrednom starešini koji mi je rekao da ništa ne mogu da urade. Policija je obaveštena, ali na žalost ništa nije urađeno do sada. Ne znam kako ću posle ovoga svoje dete da pošaljem u školu, jer strahujem da ga opet ne napadnu. Nemam garanciju ni od škole, a ni od policije da se to više neće dogoditi - kaže majka napadnutog sedmaka.

Učenika sedmog razreda M. J. pre tri dana napala je grupa vršnjaka na uglu ulica Maršala Birjuzova i Carice Milice, ispred pekare „Vukotić", posle petog časa. On je izlazio iz pekare kad mu je sa leđa prišao jedan učenik drugog odeljenja sedmog razreda i udario ga u glavu. Napadaču su se pridružila još četvorica vršnjaka koji su dečaka udarala pesnicama i šutirala. U jednom trenutku bacili su ga na automobil i tom prilikom zadobio je povrede leđa. Kako je „Blicu" te večeri rečeno u Hitnoj pomoći on je zadobio povrede u predelu oka i jagodične kosti, a udaren je i u predelu želuca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.