Autobus sleteo u kanjon Morače

Izvor: RTS, 23.Jun.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus sleteo u kanjon Morače

Trinaest osoba je poginulo, a 31 je povređena kada je autobus rumunskih tablica sleteo u kanjon Morače, potvrđeno u Upravi policije.

20.10 - Najnoviji bilans nesreće u kanjonu Morača je 13 poginulih, a 31 osoba je povređena, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 17 sati na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, više ljudi je poginulo i povređeno kada je autobus rumunskih registarskih oznaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sleteo u kanjon Morače, javila je Radiotelevizija Crne Gore (RTCG).

Prema informacijama policije, za sada se zna da je poginulo troje putnika, a da je 30 već zbrinuto u podgoričkom Kliničkom centru.

Povređeni su desetinama kola hitne pomoći prebačeni u Klinički centar u Podgorici.

Autobus se zaustavio u provaliji, na 30 do 40 metara od puta, prenosi RTCG, pozivajući se na izvor iz Uprave policije.

Autobus koji je sleteo u kanjon Morače bio je rumunski, a ne ukrajinski, kako je prvobitno bilo javljeno, saopštio je Kabinet ministra unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kako je rečeno agenciji Beta, u autobusu je bilo 46 putnika. Autobus je u Crnu Goru ušao iz Srbije, preko graničnog prelaza Dobrakovo.

Portparolka MUP-a Crne Tamara Popović rekla je da ima smrtno stradalih lica i povređenih. Na lice mesta su upućeni policijski službenici, služba hitne pomoći i sve spasilačke jedinice. Prema poslednjim informacijama 16 lica je je transportovano u Klinički centar u Podgorici, rekla je Popovićeva.

Nesreća se dogodila u blizini Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo.

Na mestu nesreće nalaze se vozila hitne pomoći, a policija je blokirala jednu saobraćajnu traku.

Osoblje Kliničkog centra u Podgorici je u stanju pune pripravnosti.

Dva terenska vozila sa ekipama specijalnih spasilačkih jedinica krenula su prema mestu nesreće, gde bi trebalo da se spuste u kanjon i počnu sa izvlačenjem putnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus sleteo u kanjon Morače, ima poginulih

Izvor: Politika, 23.Jun.2013

Portparolka Uprave crnogorske policije Tamara Popović izjavila je Tanjugu da ima mrtvih i dosta povređenih u saobraćajnoj nesreći kad je autobus UKRAJINSKIH registarskih tablica sleteo sa Mosta Ždrijelo, kod manastira Morača...Popović nije mogla da navede broj stradalih, ali prema prvim informacijama...

Nastavak na Politika...

Crna Gora: 18 putnika poginulo u rumunskom autobusu

Izvor: Studio B, 23.Jun.2013

Prema poslednim podacima, 18 putnika poginulo je, a 28 teško povređeno kada je autobus rumunskih registarskih tablica juče sleteo u provaliju na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod manastira Morača. ..Konačan broj žrtava mogao bi biti veći, jer se osam povređenih putnika, koji su smešteni...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.