Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ovo radimo s telefonima, a nema svrhe

Još jedan dokaz da gašenje aplikacija nema nikakve veze sa poboljšanjem rada telefona. Makar ne ono kakvo većina nas praktikuje.

Korišćenje „Force Close“ opcije za gašenje učitanih aplikacija iz multitasking menija, omiljena razbibriga mnogih korisnika telefona u nadi da će im telefon bolje raditi i da će uštedeti energiju baterije, uopšte ne pomaže telefonu da on bolje radi, otkriva The Verge. O ovome smo već pisali pisali nakon izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Džona Grubera za The Independent list, koji se bavi istraživanjima vezanim za iOS i iPhone, odnosno iPad, a sad je i The Verge došao do jakih dokaza da je ovo zapravo tačno.

Aplikacije zbog kojih su ljudi zažalili

Jedan od potpredsednika kompanije Apple, zadužen za iOS i softver u tom gigantu rekao je da gašenje aplikacija iz pomenutih razloga nije neophodno i da bi trebalo „Force Close“ opciju koristiti samo nad aplikacijama koje su se „zakucale“, odnosno prestale da rade. Slično je odgovorio i visoki zvaničnik Google operativnog sistema, navodeći da sistem već sam usporava nepotrebne ili zatvara aplikacije koje se ne koriste, kao i da „Force Close“ aplikacija neće rešiti problem s brzinom telefona niti produžiti rad baterije.

Ko mi se nakačio na Wi-Fi? Proverite!

The Verge u videu koji imate priliku da vidite navodi da je nasilno gašenje aplikacija loše, jer sistem umesto da budi aplikacije, koje je uspavao, mora da pokreće aplikacije ispočetka i tako troši i više resursa telefona, ali i baterije.

Ako i vi često gasite aplikacije - prestanite, nema smisla niti svrhe…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: The Verge

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.