Svi alarmi na snazi, RHMZ upozorava: Pljuštaće kiša

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi alarmi na snazi, RHMZ upozorava: Pljuštaće kiša

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na značajnu promenu vremena i obilnije padavije na području Srbije.

Kako se navodi, posle kišovitog ponedeljka i u utorak će biti kiše.

U utorak će u većini mesta pasti od 20 do 40 mm kiše, lokalno i preko 60 mm za 24 sata, sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima.

Na planinama oko i iznad 1.000 metara nadmorske visine pašće vlažan sneg i formiraće se snezni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrivač.

U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje i najmanja količina padavina.

Crveni meteo-alarm je zbog obilnih padavina na snazi za područja zapadne, istočne, jugozapadne Srbije i Šumadije.

Crveni meteo-alarm znači da se mogu očekivati opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Narandžasti meteo-alarm je na snazi u Pomoravlju, jugoistočnog Srbiji i na KiM.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Beograd je u "žutom" zbog mogućih obilnih padavina, a Srem, Banat i bačka zbog jakog vetra. Žuti meteo-alarm je zbog snežnih padavina na snazi na jugoistoku i jugozapadu zemlje, kao i na KiM.

Žuti meteo-alarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.