Svetski dan šuma i voda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan šuma i voda

BEOGRAD -

Međunarodni dan šuma i Svetski dan voda biće obeležen predstavljanjem Studije zaštite Bojčinske šume, saopštilo je danas JP "Srbijašume".

Obeležavanje 21. marta- Međunarodnog dana šuma i 22. marta- Svetskog dana voda, organizovaće Javno preduzeće "Srbijašume", Zavod za zaštitu prirode Srbije, Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda i Opština Surčin.

Time će se pridružiti brojnim organizacijama širom sveta koje povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodnog dana organizuju brojne manifestacije.

U saopštenju "Srbijašuma" podseća se da je Bojčinska šuma jedna od zelenih oaza Beograda, koja svojim prirodnim, ambijentalnim, kulturno-rekreativnim i drugim vrednostima doprinosi unapređenju kvaliteta životne sredine Beograda i očuvanju biodiverziteta u gradskoj sredini.

Dodaje se da je prezentacija Studije zaštite Bojčinske šume dobar povod i prilika da se ukaže najširoj javnosti na značaj i korist šuma, kao i vodnog resursa ovakvih područja, ali i na neophodnost zaštite, očuvanja i dobrog upravljanja ovim prirodnim resursima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.